Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 16. helmikuuta 2013

Merikonttimaailmaa...

Vapise Kaisa Saarinen...
jormas: päivis pisti  tänään monot jalkaan ja monoihin sukset ja lähti sivakoimaan maittemme läpi kulkevaa hiihtolatua. Ja ei aikaakaan, niin metsän siimeksestä tupsahti kotipihaan hiihtäjätär päivis punaisine poskineen. Oli kuulemma ollut mukavaa.

Vaan toinenkin lumilajien harrastaja tai useampikin asustaa Jokilaaksossa. Nimittäin saukko tai saukot, sillä silmiimme emme ole vielä saaneet niistä ainuttakaan. Sen sijaan joen penkalla on siellä täällä jälkiä, kun ne laskeskelevat peffamäkeä sulaan Tuusulanjokeen.

Merikonttikotien saama julkisuun Keski-Uusimaan ja Iltalehden uutisten jälkeen on kaksin- ellei kolminkertaistanut blogikävijöidemme määrän. Sekin on mukavaa ja vielä mukavampaa on, että kävijöiden mukana on tullut kannustavia kommentteja. Ne ovatkin tarpeen, sillä monta mutkaa on on ollut matkassa ja on varmaan jatkossakin. Yksi niistä on raha tai oikeammin sen puute, vaikka sitä tiemmä painetaan koko ajan lisää monen maan voimalla. Mutta  sen kanavointi itselle tai yhdistyksemme käyttöön tuntuu olevan perin työlästä ja aikaa vievää puuhaa.

Koemme kuitenkin olevamme määrätyllä lailla voiton puolella, sillä Duo- ja Sinkkukodit valmistuvat varmasti. Aivan  yhtä vakuuttunein mielin olemme menossa ainakin toisen kodin kanssa Hyvinkään asuntomessuille, kun vaan saisimme jostakin kuljetussponsorin, joka hoitelisi huushollit sinne ja takaisin. Elämän tähden ry ei nimittäin ole kaupallinen yritys vaan yhtä kaukana siitä kuin yö on päivästä. Laitan tämänkertaiseen blogiin yhden palautteen kuvien muodossa ilman lupaa, mutta otan pois, jos niin halutaan tai vaaditaan.

Kas tässä: "Hei, sattui silmiin mielenkiintoinen juttu konttirakentamisestasi. Vihdin Selki on historiallinen paikkakunta elementti ja tilaelementtirakentamisessa. Kimmo Sahramaa rakensi sinne Makrotalon tilaelementtitehtaan. Kimmo oli ensimmäinen maailmassa joka käytti uretaania elementtien eristysaineena.  Makrotalo oli aikoinaan Euroopan suurimpia elementtitehtaita.
Nykyään touhuan Kimmon kanssa "vallankumouksellisen" rakennusteknologian Stellarin parissa. Stellar on teräsrankaraami, joka valetaan kevytbetoniin.
Tässä linkki:  https://www.youtube.com/watch?v=dr7WazfjLVw

Konttirakentaminen on itselleni maailmalta tuttu. Monimuotoinen ja moniin tarkoituksiin soveltuva kameleontti.

Kotiin maailmalta tultuani halusin ittelleni harrastustallin. Ei löytynny sopivaa ostettavaksi eikä vuokrattavaksi. Niinpä ryhdyin suunnittelemaan ja rakentamaan sellaisen. Suunnittelu omasta päästäni ja toteutus hartiapankilla.  Yx ja toinen on hieraissut silmiään kun projektiani ovat syynäilleet.

Tässä on kuva Harvard pilottihallista. (Harvard on lyhenne, tulee selvästä suomen kielestä, harrasta, varastoi ja duunaa).  Mulla on runkona neljä 40 jalkaista ylikorkeaa merikonttia, ja niiden väleissä on kolme 60 M2 lämmintä harrastustallia.  Lämpimästä tallista on käynti romu- ja raatovarastoon.  Hallini sijaitsee Lahti-Forssa tien (kantatie 54) varrella 9 km Riihimäen ABC:ltä Lopen suuntaan.
Palkkasin paikalliset huligaanit tekemään hallin julkisivusta muraalin.

Toinen samanlainen rakennus on työn alla.   Tarkoituksenani on tarjota tästä tiloja muillekin varastointiin ja harrastukseen.
Sosiaalitiloja tontille olen suunnitellut merikontista, juurikin samalla konseptilla kuin näkemäni Sinkku. Ja samalla tavalla, että viemäreitä ei tehdä ja käyttövesi tulee taivaalta, eli off-grid.  Tontille tulee lännen mallin tuulimylly.

Tulen Hyvinkäälle tutustumaan konttikotiin.

Ei kommentteja: