Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kenelle merikontti sopii asunnoksi?

päivis: Merikonttikodin sopivuutta erilaisiin tarkoituksiin on paljon pohdittu. Tai siitä on ainakin puhuttu. Jos katsoo Container Atlas -kirjaa tai vähän googlaa suuren maailman merikonttiratkaisuja, vastaus on tietysti, että se sopii kenelle tahansa. Yhtälailla köyhälle ja rikkaalle. Merikontti taipuu vaikka minkälaisiin ratkaisuihin ja yksi yksinkertaisimmista on parhaillaan valmistumassa oleva Sinkkukoti.

Hesarissa oli muutama päivä sitten juttua nuoresta arkkitehtiopiskelijasta, joka visioi vanhoille, suurille omakotitonteille piha-asuntoja, yksiöitä, joissa voisi asua hänen mielestään kai kaltaisensa nuori ihminen. Miksi ei myös joku omakotitaloa asuvan lapsiperheen isovanhemmista, esimerkiksi? Silloin se toimisi eräänlaisena mummonmökkinä.

Arkkitehtiopiskelijan toive oli, että omakotitalojen pihayksiöt olisivat kaikki yksilöllisiä ulkomuodoltaan. Siksi merikonttikoti ei voi olla ratkaisu hänen ajatteluunsa, mutta se ei silti estä ajattelemasta, että merikonttikoti olisi nimenomaan ratkaisu vaikka siihen hetkeen, kun perheen aikuistuva lapsi haluaisi itsenäistyä, mutta ei kuitenkaan ole vielä valmis muuttamaan aivan omilleen. Ja sitten tosiaan se isovanhempi, joka ehkä möisi liian suureksi jääneen kerrostalokotinsa ja hankkisi tilalle merikonttikodin. Jäisi vielä rahaakin elämiseen.

Jorma mainitsi Iltalehden jutussa, että ajatus konttiasumisesta kääntyy helposti ihmisten mielissä laitapuolenkulkijoiden asuttamiseen. Ehkä he ovat hakeneet suojaa konteista, koska kuvitelma elää niin sitkeässä. Ja eräänkin kerran olen joutunut vastaamaan, että "kyllä, Duokotiin tulee ikkunoita, vieläpä aika monta". Niin kuin tulee Sinkkukotiinkin.

Huonosti näkyy, mutta näkyy kuitenkin, että
sorsapariskunta tepastelee jään reunalla.
Mutta loppuun ihan dokumentoinnin vuoksi tieto kevään (?) ensimmäisistä muuttolinnuista. Tänään Tuusulanjoella sillan pielessä uiskenteli ja tepasteli jäällä kaksi sorsaa, herra ja rouva. Saattavat kyllä olla vielä moneen kertaan tänä talvena suojan tarpeessa. Siihenkin tietysti merikontti voisi tarjota ratkaisun.

Ei kommentteja: