Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tietokoneeton päivä

päivis: Kun on kaikenlaisia tipattomia tammikuita ja autottomia päiviä, ajattelin eilen pitää tietokoneettoman päivän. Elämähän on mennyt sellaiseksi, että on aika harvinaista, etteikö tulisi viikonloppunakin katsottua, mitä sähköposteilta löytyy ja tämän bloginkin kirjoittaminen on joka toinen päivä vastuullani.

Eilen oli Jorman vuoro kirjoitella ja kun mikään työasiakaan ei painanut niin paljon mieltä, että olisi pitänyt avata kone, se sai olla koko päivän kiinni.

Tietoinen tietokoneeton päivä tuskin olisi toteutunut, ellen olisi joinain viime päivinä ollut totaalisen kyllästynyt siihen, että monet työpäivät ovat olleet yhtä koneella kököttämistä. Onneksi työni ei päivästä toiseen ole sellaista. Mitenkähän tympeältä tietokoneen jatkeena oleminen tuntuisikaan, jos asia olisi toisin?

Vaikka tietokone välillä tuntuukin kaikkea muuta kuin mukavalta, en silti haikaile takaisin aikaan, jolloin kirjoitusvälineenä oli tavallinen kirjoituskone ja tietoa etsittiin tietosanakirjoista. Ainakin minulle esimerkiksi Google on nykyään niin hyödyllinen väline, että mitään vastaavaa on vaikea keksiä. Tämän päivän googlettamissanoja olivat esimerkiksi Lidl (etsin tietoa, kuuluuko Lidl loppiaisena auki olevien liikkeiden joukkoon), Yrjölän puuro (koirien hyvään ruokavalioon kehitetty puuroresepti) ja vähän googlasin Pattayalla olevia kiinteistövälittäjiäkin.

Yksi tietokoneen tuoma muutos, jonka en uskonut koskaan tulevan omalta kohdaltani todeksi, ovat valokuvat. Kuvittelin ennen, että haluan aina valokuvista paperiversiot. Pitkään tulostinkin kuviani valokuvapaperille, mutta se on nyt jo taakse jäänyttä elämää. Kuvia katselen koneen näytöltä. Omien valokuvakirjojen työstämisestä en ole vielä niin paljon innostunut, että olisin tehnyt ja tilannut ainuttakaan valokuvakirjaa. Idea on kyllä aivan loistava.
Citikan takapuskurilla istumassa minä (vas.) ja serkkuni Marjo ja Leena.
 
Vanhat valokuvat ovat ihan oma juttunsa, mutta tuo skannaamani mustavalkokuva on kyllä sekin mukavampi katsella tietokoneelta kuin paperisena. Varsinkin mattapintaisille valokuville kun tahtoo käydä niin, että käpristyvät ajan kanssa. 
 


Ei kommentteja: