Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Olenko minä valkolainen?

jormas: Tämänkertaisesta blogista taitaa tulla kokeilu, sillä blogger, jolla tätä teemme, on ainakin kuvien siirtämisen osalta jotenkin muuttunut. Nyt tuntuu nimittäin siltä, että Google on "kaapannut" jotain, sillä emme saa siirrettyä kuvia kuin Picasa-verkkoalbumeista.
Mutta paljon on käyttäjän hyväksyttävä yhtä jos toistakin, sillä paikka, jossa tätä pidämme, on käyttäjälle ilmainen. Ja kuten sanotaan, että vain sääliä voi saada ilmaisesti ja kateuskin lienee tavalla tai toisella ansaittava, on luovutettava tai opeteltava uutta, koska joku blogi-bloggerimmekin maksaa.

Kuva liittyyehkä  rasismi- ja syrjintäaiheeseen, josta minun piti kirjoittaman.En sano kuitenkaan sitä varmaksi, ettei joku haasta raastupaan vähintäänkin syrjinnästä tai rasisimisen aineiston levittämisestä. Kuvan tekijää Kari Suomalaista ei enää maallinen tuomioistuin tavoita.

Aihe on tärkeä ja olen paljon sen suhteen samolla linjoilla päiviksen kanssa. Itse esimerkiksi tulen tänä vuonna saamaan eläkeläiskortin, joka oikeuttaa määrättyihin alennuksiin myös niiden palveluiden osalta, joita yhteiskunta tuottaa. Esimerkkinä olkoon uimahalliliput. Koska tulen pääsemään ikäni ansiosta veden valtakuntaan halvemmalla, niin eikö yhteiskunta silloin syrji veronmaksajien rahoilla muita, usein nuorempia iän vuoksi?

Entäpä sitten kansojen välinen syrjintä? Jos tulen Suomeen thaimaalaisen ystäväni kanssa ja päätämme mennä viikoksi Moskovaan, tarvitsen minä viisumin, mutta hän ei, sillä Thaimaalla ja Venäjällä lienee kansojen välinen sopimus. Enkö tule silloinkin syrjityksi?

Ja kun Thaimaahan päästiin, niin entäs tämä? Hyvin moneen paikkaan turistilla, falangilla, joksi he meitä kutsuvat, on erihintaiset liput cabaree-näytöksistä lähtien. Maassa maan tavalla ajattelen kuitenkin minä, mutta syrjintää, ellei peräti rasismia mainittu esimerkkini on. Vai kuinka?

Nyt Suomessa on menty niin pitkälle, että joillakin, usein tänne muualta muuttaneilla on omat uintivuoronsa uimahalleissa ja he voivat saunoa ja uida käytännössä vaatteet päällä. Mutta entäpä minä sitten samassa hallissa ja samassa vedessä? Jos pulskahdan veteen pikkuisen pitkäpunttisissa housuissa, jotka on minulle myyty uimahousuina samaiseen altaaseen uimaan , niin  ennen kuin huomaankaan, on  kiinni lähes raiveleissa uinninvalvoja. Hän sanoo, että uimahousuni ovat shortsit ja niiden kanssa ei ole asaa altaaseen. Ja jos en usko, on lähtiessä ovella poliisit vastassa. Ja ei sillä hyvä, sillä hallin höyrysaunassa saattaa istua vieressäni eri uskontoinen sen nojalla vaatteet päällä, mutta minulla ei saa olla edes miesten stringejä. No, niitä en tosin käytä muutenkaan.

Mutta ehkä on jollain lailla kaiken huippu, etten voi mennä moneen paikkaan ylipäätään siksi, että olen ulkomaalainen, mutta ulkomaalaisen on päästävä kaikkialle sinne minne minunkin.Ja sinne hän ei tule edes talon tavoilla, vaan häntä varten suomalainen yhteiskunta sorvaa omat sääntönsä.

Mutta linnaan tai tuomille joudun, jos julkisesti sanon, että sen ja sen maalaisten kanssa en tee mitään, enkä mene minnekään minne he menevät. Jos äiti tai isä ei ole suomalainen, niin ulkomailla syntyneestä ei muuten tule suomalaista, vaikka voissa paistaisi. Sen sijaan hänestä voi tulla Suomen kansalainen. Yksinkertaista, kun käännän sen toisin päin. Jos saan Kiinan kansalaisuuden, ei minusta silti tule kiinalaista, vaan olen suomalainen, jolla on Kiinan kansalaisuus.

Ei kommentteja: