Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 17. tammikuuta 2013

Onnellisuus ja Huffington Post

jormas: Huffington Post listasi 10 asiaa, jotka onnelliset tekevät eri tavalla.

1. Laaja sosiaalinen verkosto
Onnellisilla ihmisillä on laaja sosiaalinen verkosto, joka koostuu perheenjäsenistä, naapureista ja ystävistä. Vahvat ystävyyssuhteet torjuvat masennusta.

2. Omien arvojen mukainen elämä
Onnelliset ihmiset rakentavat itselleen elämän, joka on heidän omien arvojensa, vahvuuksiensa ja elämäntyylinsä mukaista.

3. Kiitollisuus
Kiitollisuus tekee hyvää. Onnelliset ihmiset miettivät, mikä elämässä on hyvin ja keskittyvät siihen. Kiitollisuus auttaa selviytymään stressaavista ja traumaattisista tilanteista.
Omista saavutuksista iloitseminen lisää myös itsetuntoa ja arvostusta omaa osaamista kohtaan. Tutkijat ovat osoittaneet, että kiitollisuuden määrä on suhteessa siihen, kuinka paljon elämästä nauttii.

4. Optimismi
Onnelliset ovat optimisteja. He torjuvat pessimismiä kolmella eri tavalla. Ensinnäkin he käyttävät energiaansa ja aikaansa asioihin, joihin voivat vaikuttaa. Toiseksi he tietävät, etteivät ikävät asiat kestä ikuisesti, vaan asiat muuttuvat ennen pitkää paremmiksi. Kolmanneksi he eivät anna yhden elämänalueen hallita liikaa, vaan näkevät kokonaisuuden.

5. Auttaminen
Onnelliset ihmiset auttavat muita ja tekevät vapaaehtoistyötä. Kiltit teot auttavat paitsi muita, myös itseä.

6. Raha ei tarkoita kaikkea
Onnelliset ihmiset eivät laita liikaa painoarvoa rahalle. Heillä on terve suhde kuluttamiseen. Tavara ei tuo onnea, vaan liika tavara voi jopa tuottaa onnettomuutta.

7. Terveet selviytymisstrategiat
Kaikki kohtaavat stressaavia ja ikäviä tilanteita, mutta ratkaisevaa on, kuinka niistä selviää. Onnelliset ihmiset miettivät, mitä he voivat oppia vaikeuksista.
Ikävistä tilanteista voi tutkijoiden mukaan oppia arvostamaan enemmän omaa elämää ja löytää uusia mahdollisuuksia, oppia vahvistamaan omia vahvuuksia ja luoda parempia ihmisisuhteita sekä kasvaa henkisesti.

8. Terveydestä välittäminen
Onnelliset ihmiset pitävät itsestään huolta. Se ei kuitenkaan tarkoita välttämättä liikuntaa. Onnelliseksi itsensä tuntevat jopa käyttäytyvät kuin sellaisia esittävät käyttäytyisivät. He hymyilevät, osallistuvat asioihin ja lähtevät innokkaasti mukaan kaikkeen, mitä tekevät.

9. Henkinen kasvu
Uskonnolliset ihmiset ovat tutkimusten mukaan muita terveempiä, onnellisempia ja selviävät nopeammin traumaattisista kokemuksista kuin muut.
Ed Dienerin ja Robert Biswas-Dienerin kirjan Happines: Unlocking the Mysteries of Psychological Wealth mukaan ne, jotka uskovat, että on olemassa jotain itseä suurempaa, ovat onnellisempia kuin muut.

10. Elämällä on selkeä suunta
Tavoitteiden saavuttamisen eteen taisteleminen on yksi tärkeimpiä onnellisuustekijöitä. Onnellisilla ihmisillä on arvoja, joista he välittävät ja tavoitteita, joita kohti he pyrkivät.

Ei kommentteja: