Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 28. tammikuuta 2013

Ihmiset jotka antavat ilmiöille kasvot

päivis: Julkisuuteen ilmestyy usein ihmisiä, jotka antavat kasvot jollekin ilmiölle. Esimerkiksi nyt jo entinen esimieheni keikkui julkisuudessa kertomassa lapsettomuudestaan. Kyllästymiseen asti. Teidän, että oli niitäkin, jotka ihailivat hänen "rohkeuttaan" ja pitivät tärkeänä, että tahtomattaan lapsettomien asioista puhuttiin. Jäikö asioiden kelaamisesta sitten jotain konkreettista käteen? Helpottuiko lapsettomien olo? Tuskin. Alkoivatko lapsettomat saada lapsia? Ei kai. Kokivatko jotkut myötähäpeää lehtijutuista ja TV-haastatteluista? Kyllä.

Lapsettomien asiat jäivät mediassa vähemmälle, kun tahtomattaan lapsettomien kasvo siirtyi valtion palvelukseen. Valtio työnantajana ei ehkä katsoisi samalla tavalla hyväksyvästi työntekijää, joka lähes viikoittain keikkuu naistenlehtien kansikuvatyttönä ja tilittää jopa inhorealistisesti yksityiselämään kuuluvia asioita. Säätiöt ovat siinä mielessä kai vapaamielisempiä.

Näyttää myös, että laihaksi muuttuneilla entisillä lihavilla pitää olla oma kasvo. Harmillisen usein tosin näyttää käyvän niin, että varsinkin lihava julkkis, joka onnistuu laihtumaan, on jonkin ajan päästä taas entisissä mitoissaan.

Ja onhan meillä ollut nuorten naisleskien julkisia kasvoja. Joidenkin edesottamuksia on seurattu aidosti mielenkiinnolla, jotkut ovat sen sijaan saaneet huutia äkkinäisistä käänteistään. Esimerkiksi uuden seurustelukumppanin ilmestyttyä liian vauhdikkaasti lesken elämään. Kai Katri-Helenastakin aikoinaan yritettiin tehdä valtakunnan leskeä, mutta onneksi vähän kehnolla menestyksellä.

Asuntokaupoissaan epäonniset ovat myös saaneet omat kasvonsa. Usein se on joku ennestään julkkis, joka on mokaillut oman kodin hankintaan liittyvissä asioissa. Sydäninfarkti ja syöpä ovat saaneet omat kasvonsa. Valtakunnan omaa avioeronnutta ei oikein ole voitu kasvottaa, koska erot ovat niin jokapäiväisiä juttuja. Alkoholistin kasvoja on puolestaan sovitettu monellekin, aika usein urheilijalle. Hienoa on tietysti, että joskus sama henkilö raitistuttuaan antaa kasvot kaikille vertaisilleen. Ja tavallinen kansa tietysti henkeään pidättäen odottaa, että milloin tuo kasvo taas retkahtaa.

Ei kommentteja: