Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 18. joulukuuta 2012

Pentti Linkolan joulupöytä

päivis: Olen vähän tuskaillut sitä, mitä kaikkea kaupasta pitää haalia, että kaikille joulun pyhille riittää syötävää. Viime jouluna olimme Thaimaassa, joten vuoden takaisestakaan ei nyt ole apua. Silloin saimme astella suoraan toisten kattamaan joulupöytään, joka oli iloinen sekoitus thaikkuruokaa, sushia ja perinteisiä laatikoita. Kinkkuakin tietysti.

Jostain syystä mieleen nousee ajatus Pentti Linkolan joulupöydästä. Oletan sen olevan varsin niukka valikoimaltaan, mutta jotain joulun tuntua siinäkin varmaan on. Nolottaa kyllä kirjoitella tällaista. Ihan niin kuin Linkola olisi jotain yleistä riistaa, jonka syömisiäkin voi arvuutella julkisesti. Vaikka en oikeasti tiedä yhtään, mitä ihastelemani, kahdeksankymppinen maailmanparantaja jouluna nauttii.

Herkkuja, mutta ei Linkolan eikä
kenenkään muunkaan joulupöytä.
Ilman muuta Pentin pöydässä on kuitenkin tuoretta kalaa. Vai olisiko suolakalaa. Itse pyydettyä ilman muuta. Siitä ei ole minun jouluruokasuunnitteluuni yhtään apua, koska meillä ei kalasteta, eikä kyllä ostella kaupastakaan raakaa kalaa kuin ilmojen edellä.

Jorma sanoi ottavansa ehkä nokareen laatikoita, jos niitä on tarjolla. Mieluiten hän kuitenkin sanoi syövänsä perunoita. Ostan siis pari kiloa perunoita. Joitakin kertoja olen tehnyt itse imellettyä perunalaatikkoa, mutta se ei ole sen vaivan väärti. Aina olen onnistunut epäonnistumaan.

Linkolalaisen jouluaterian perusta meillä voisi siis olla keitetyt perunat. Jorma lisää siihen omia lihaherkkujaan ja minä sitten nautiskelen joululaatikoita vähän enemmän kuin nokareen kutakin. Säilykeherneitä pitää tietysti olla. Ja rosollia. Veikkaan että sitä Penttikin jouluna haluaa.

Torttuja on tullut jo syötyä sen verran, ettei niitä enää tee mieli. Siksi ostinkin Lidlistä joulupullan, jonka kuvittelin olevan oikeasti jouluhalko. Googlettamalla kuitenkin selvisi, että jouluhalko on jotain ihan muuta. Lidlin joulupulla on ennemminkin niin kuin englantilainen hedelmäkakku. Pitihän sitä jo maistaa. Pentti ehkä syö rusinoilla höystettyä lettivehnästä.

Ei kommentteja: