Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulun avaus

päivis: Lehtien joululahja-aiheiset mainokset eivät ole tehneet minuun oikeastaan minkäänlaista vaikutusta. Thaimaasta palattua tuntui lähinnä epäuskottavalta nähdä niitä. Varsinkin kun luontokaan ei vaikuttanut mitenkään jouluiselta. Ei ennen kuin nyt. Maisema on valkoinen.

Melkein näyttää kuva-arvoitukselta. Ensilumi on siinä satanut
vieressämme olevan kuntopolun varressa olevan kallion päälle.
Joulun tulo on aina alkanut tuntua todelliselta siinä vaiheessa, kun lauletaan Hoosiannaa. Siis tänään. Telkkarissakin juuri todettiin, että Hoosianna aloittaa selkeästi joulun odotuksen. Taitekohdaksi sitä kehuttiin ja osaksi suomalaisten kollektiivista muistia. Ainakin jo aikuisiksi kasvaneet ovat jo lapsena oppineet veisaamaan Hoosiannaan. Tiedä sitten, miten on kasvavien sukupolvien laita. Meillähän pitää varoa niin kovasti pahoittamasta kenenkään mieltä, ja niin me kuvittelemme tekevämme, jos pidämme kiinni vanhoista kulttuuritraditioistamme, Hoosiannoista ja Suvivirsistä, joulujuhlan seiminäytelmästä puhumattakaan.

Toinen lähestyvän joulun enne on Toivontuottajien Jouluradion alkaminen. Näin on ollut jo kymmenen vuoden ajan. Itse olen Jouluradiosta tullut tietoiseksi vähän myöhemmin. Kaikenlaiset jouluiset kappaleet soivat tauotta aina loppiaiseen saakka. En tiedä, alkaako Jouluradio aina yhtä aikaa ensimmäisen adventtisunnuntain kanssa. Näin se ainakin tällä kertaa alkoi.

Ei kommentteja: