Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 6. marraskuuta 2012

Thaimaassa joulu tuntuu etäiseltä

päivis: Vanhasta kokemuksesta tiedän, että Suomessa jouluvalmistelut ovat jo käynnistyneet. Ainakin kaupat muistuttavat konvehtirasiaröykkiöillään ja koristeluin, että kristikunnan yksi vuoden suurimmista juhlista lähestyy. Tosin siihen on vielä noin puolitoista kuukautta aikaa, mutta tuskin mitään toista vuotuisjuhlaa valmistellaankaan niin perusteellisesti kuin joulua. Tietysti isänpäivä vielä sotkee kuvion ja ehkä vähän itsenäisyyspäiväkin, joista tosin viimeksi mainittu ei ole kovin merkittävä kaupallinen juhla.

Thaimaassa joulun lähestymisen voi muistaa vain lähinnä edellisvuotisista tai sitä edeltävistä, baarin katonrajaan unohtuneista joulukoristeista. Paikallisten mielessä kimaltelevat, paperiset joulukuusinauhat tai kuusen koristepallot eivät varmaankaan synnytä samanlaisia mielikuvia kuin synnyttävät meikäläisille, joten niiden poistaminen viimeistään tammikuun alussa ei tule kenellekään mieleen.

Viime joulun olimme täällä. Se oli varsin hyvä ratkaisu, koska ei tarvinnut olla osallisena jouluvalmistelujen loppurutistuksessa. Silti täälläkin vietettiin perinteistä joulua ja käytiin jopa joulukirkossa. Tämän joulun olemme koti-Suomessa, mutta onko paikka Jokilaakso vai Pitkäniemi, sitä ei onneksi ole vielä tarvinnut tarkemmin tuumata. Mutta nyt jo ikävöin sen verran Saarioisten porkkanalaatikon makua, että saatan hyvinkin panostaa ainakin ruoan puolesta jouluvalmisteluihin. Kunhan sen aika nyt koittaa.

Ei kommentteja: