Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 5. marraskuuta 2012

Hittikuvat 1 ja 2


jormas: Nyt saimme blogiimme sitä mitä toivommekin koko ajan, eli kommentteja. Peräti kaksin kappalein. Toinen kiinnitti huomiota käyttämäämme gekko nimeen, sillä hänen mielestään liskomme ovat liian pieniä sanottavaksi sillä nimellä. Tai ainakin niin sen ymmärsin. Vaan meille ne ovat, pienetkin gekkoja. Toki itse kukin voi niille kehitellä omia nimiä ja niin on ajan saatossa käynyt monellekin eläimelle. Tosin kärppä taitaa olla kärppä ja minkki minkki, mutta esimerkiksi koiralla on suomalaisittain hauvaa, piskiä, hurttaa rakkia ja niin edelleen. Koiria ne ovat kuitenkin kaikki.

Toinen kommentaattori sen sijaan oli kiinnittänyt huuomiota tapaani laskea turistien Siaminlahteen tai Thaimaan rantavesiin ylipäätään turistien lorottavan urean, virtsan tai kusen määrää.
Minähän laskin, että litra per lärvi per reissu ja siitä kirjoittamani määrän sain. Toki joku ei laske uimaveteen virtsojaan kertaakaan, mutta joku toinen kymmenkertaisen tai vielä suuremman määrän per reissu. Toisen litran persoonaa kohden laskin kaikesta muusta jätteestä ja roskista ylipäätään, jotka turistien ansiosta ajautuvat sateen mukana mereen.
Tästä kaikesta tuli siis 20 miljoonan vuosittaisen turistin mereen laskemaksi jätemääräksi 4000 kymppipyöräkuorma-autollista.
Laskemani määrä on taatusti alakanttiin, joten lukemasta pidän kiinni. Kommentin antaja muistanut mainita senkin, että virtsasta on 95 % vettä. Niin onkin, tosin täällä lämpimässä ehkä vähän vähemmän, sillä vettä haihtuu meistä muuta kautta sen verran enemmän. Mutta olipa veden määrä mitä hyvänsä, itselleni en kusivettä pidä sopivana kylpy- enkä uimavetenä. Ja sitä paitsi muiden tai omaan uimaveteen virtsaaminen kertoo minulle aika tavallakin kyseisen henkilön sivistyksestä tai muusta henkisestä tasosta.

Me olemme myös jatkaneet "meitä rikkaampien falangien uima-altaiden käyttöoikeuksien" bongaillua ja sen jälkeen keräilyä. Tai oikeamminhan me salakäytämme altaita tekeytymällä hotellin asukkaiksi tai asukkaiden vieraiksi. Uusin löytömme on allas, jossa on juuri meidän ikäisille sopiva vesiliukumäki. Siitä todisteena tämän blogin kaksi kuvaa.

Kelit täällä vaan paranevat, joten mikä on ollessa. Sinällään on mielenkiintoista, että moni paikallinen pitää ilmaa täällä liian kuumana. Ne heistä, jotka ovat Suomessa käyneet, sanovat Pohjolan ilmaa ja lämpötilaa oikein sopiviksi.

Ei kommentteja: