Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 30. marraskuuta 2012

Lumi teki enkelin eteiseen

päivis: Hektorin sanoituksia on joskus moitittu vaikeasti ymmärrettäviksi. Enpä minäkään ymmärrä, miten lumi tekee enkelin. Yleensähän ihmiset tekevät lumihankeen enkeliltä näyttäviä jälkiä.

Helsingin keskustassa riitti päivällä lunta.
Tänään näin Vantaan Pakkalassa, miten aasialaisen näköiset ihmiset tekivät lumihankeen ihmisen kuvia heittäytymällä hankeen. Heillä oli ilmiselvästi hauskaa. Itseäni paleli, kun tarvoin joukon ohi ja yritin nopeasti päästä sisälle lämpimään. Aasialaisen näköisiä oli kymmenkunta ja varmaan jokainen kävi vuorollaan ikuistamassa itsensä hankeen ja kameralle. Eivät näyttäneet edes palelevan.

Tänään eteläisessä Suomessa olikin hyvä tilaisuus tehdä enkeleitä. Aika moni teki silti lumitöitä. Jormakin aurasi mönkijällä koko Soiniityntien (kun sitä ei kukaan muu pyytämättä auraa) ja pihan. Lunta tulee varmaan vieläkin, mutta en sitä nyt näe, koska ulkona on jo niin pimeää. Toisaalta lunta ei varmaan ole tullut ihan niin paljon kuin pelättiin. Kova tuuli sen sijaan on ollut tänään totista totta. Varsinkin merialueilla.

Vaikka ymmärränkin jollain tasolla VR:n viime- ja edellistalven vaikeudet, tänään yhtiön julkisuuteen antamat lupaukset kuulostivat turhilta lupauksilta. Ongelmia ei enää pitänyt tulla, mutta niinpä vain kuulin, että Helsingin suuntaan tulleet junat eivät päässeet Tikkurilaa pitemmälle.

Ei kommentteja: