Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Närästystä monestakin asiasta

päivis: En tiedä, mitä Jorma on eilisessä blogissaan kirjoittanut, sillä teknisistä syistä teksti ei ole vielä sivulla, kun tätä kirjoitan. Otsikossa mainitaan kuitenkin mainosnärästys. Ihmisiä närästävät monet asiat ja suuri osa niistä varmaan voisi suopeammalla elämänasenteella olla aiheuttamatta närästystä. Voimavarojaan voisi hyvinkin käyttää todellisiin asioihin ja oikeiden ongelmien korjaamiseen.

Minua on aina närästänyt ihmisten eriarvoisuus. Siis äärimmilleen viedyt elämän erilaiset eväät ja mahdollisuudet elää ihmisarvoista arkea. Täällä Thaimaassa ihmisten eriarvoisuus näkyy räikeällä tavalla, kun vain viitsii ympärilleen katsoa. Köyhyys on käsin kosketeltavaa, vaikka ihmisten naamalta sitä ei juurikaan voi lukea.

Teimme viikonloppumatkan Bangkokiin, jossa näkyi enemmän asunnottomia kuin täällä kotipuolessa Pattayalla. Täällä ei kai asunnottomaksi voi laskea ihmistä, joka asuu peltihökkelissä, jossa sentään on seinät, joidenka suojiin voi maallisen omaisuutensa jättää ja olla sateelta suojassa. Peltiasumuksia on enemmän kuin niitä maan tasalta voi silmin havaita. Joskus olen päässyt kiipeämään korkeiden talojen ylimpiin kerroksiin, joista pensaikoiden suojiin kyhätyt asumukset näkyvät paremmin.


Moni Thaimaan asunnoton elää siltojen alla. Tämä koditon sen sijaan oli kyhännyt
itselleen asumuksen yhdelle Bangkokin halki virtaavan joen laivalaitureista.
Bangkokissa asunnottomat olivat näkyvillä ja ihmetellä tietysti pitää, miten näinkin vauraassa maassa osa kansasta voi elää niin suuressa kurjuudessa. Joskus tätä on ennenkin pohdittu ja todettu, että luultavasti asialle yritettäisiin tehdä jotain, jos talvet olisivat niin kuin meillä Suomessa. Kylmyyteen paleltuvat asunnottomat ovat asia, jota mikään valtio ei halua ottaa vastuulleen.

Ei kommentteja: