Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 8. lokakuuta 2012

Kiinnostaisiko kunnon pano?

jormas: "Viikonetu toimittaa sinulle viikon kuumimmat edut sähköpostiisi. Sait tämän etukirjeen, koska olet liittynyt viikonetu.com sivuilla tai yhteistyökumppaniemme järjestämissä kilpailuissa vastaanottajaksemme."
Netti on siis ihmeellinen ja yhä ihmeellisemmäksi se käy. Jos osallistun johonkin kilpailuun, jossa voi olla vaikkapa Turkin matka palkintona, niin en voita (oletan kokemuksesta) Turkin matkaa, mutta joku muu yritys saa sieltä yhteistyökumppanina korvausta vastaan osoitetietoni ja tarjoaa vaikkapa otsikon mukaista palvelua. Minä en siitä hernettä nenääni vedä, mutta joku muu voisi vetääkin.

Käsitykseni on, että mitä erilaisempia osoitteistoja ja tietorekistereitä voi ostaa monestakin paikasta.
Otanpa esimerkin yllä olevan kirjoitukseni innoittamana. Jos ja kun joku ostaa täällä Pattayalla vaikkapa Lotuksen tavaratalosta luotto- tai pankkikortillaan kondomeja, jää ostoksesta tieto myyjälle kondomimäärineen ja -merkkeineen.
Jos taas joku ostaa vaikkapa Vuokkoset-kuukautissuojia (en edes tiedä onko sen merkkisiä). Riihikallion R-kioskista, jää siitäkin vastaavat tiedot myyjälle, jotka hän sitten voi myydä tai tehdä sopimuksen jonkun kanssa, joka tietoja myy. Ja kun meillä on täällä Pattayallakin osoite, joku tietää, että siinä ja siinä osoitteessa käytetään niitä ja niitä tuotteita.

Ja kun annamme mielikuvituksen juosta, ymmärrämme, että seulotut markkinoinnin kohderyhmätiedot ovat rahanarvoita tavaraa. Kun meillä Suomessa on Smart (Martti osa-auto), niin jossakin on tieto kaikista Suomessa ja tietenkin koko maailmassa rekisteroidyistä Smarteista, joille voi kohdennetusti kaupata vaikkapa yksiistuinsuojia.

Viikonloppuna olimme tosiaan Bangkokissa, jonne menimme lähes 200 kilometrin matkan ilmastoidussa pikkubussissa noin 5 euron hinnalla. Isossa, kymmenen miljoonan asukkaan kaupungissa päätimme olla vielä toisenkin yön käveltyämme pitkin katuja vähän muitakin myös sellaisilla alueilla, joilla ei turisteja näy eikä kai olisi suotavaa edes niille mennä. Bangkokin kaupungin läpi kulkevalla vesibussilla menimme myös kymmenen aseman tai laiturin verran.

Toisen yön vietimme aivan kauppakeskuskeskittymän ytimessä opiskelijoille tai nuorille tarkoitetussa hotellissa. Hinta oli kohtuullinen ja nuoret näyttivät olevan otettuja myönteisestä palautteestamme ja ehkäpä siitäkin, kun kaltaisemme seniorit kurkistivat heidän elämäänsä asumalla yön pelkistetyn modernissa hotellissa Lub.d.  Heidän käyntikortissaan luki yhteystietojen lisäksi: "JOKAINEN LÄHTEE YSTÄVÄNÄ". Skytrainin niin sanottu hotellin asema taisi olla National Stadium tai ainakin siellä oli kyseinen kisakeskus.

Pattaya on Budha-vuorelta katsottuna kaunis kaupunki
Pattayaa kohti lähdimme taas ilmojen kautta tai ainakin parinkymmenen metrin korkeudessa kiskoilla kulkevilla ajoneuvoilla, jos junia voi ajoneuvoiksi sanoa. Joka tapauksessa suuntasimme lentokentälle ja sieltä sitten linja-autolla Thai-kotiimme Jomtielle.

Reissu kaikkiaan oli oikein myönteinen kokemus ja nyt meillä on hallussa jakaa tietoa vaikka muille, kuinka Thaimaan suurimpaan kaupunkiin voi tutustua kohtuuhinnalla ilman turisti- ynnä muita oppaita.

Ei kommentteja: