Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Messuilla ja Ikeassa

jormas: Tämän päivän vietimme Bangkokissa ja kävimme kaksilla messuilla sekä paikallisessa Ikeassa. On se vaan merkillinen tuote koko Ikea, sillä tasan samalla konseptilla ja sisällöllä myydään thaimaalaisille ja suomalaisille hyvällä menestyksellä niin huonekaluja kuin mattojakin ja ylipäätään kaikkea mitä Ikea myy.

Kaikki on samaa ympäri maapallon ruotsalaisia lihapyöryköitä myöten. Niitä söin muuten 15 kappaletta. Ekstrana ruuan annostelija tökkäsi vielä yhden pyörykän kylkeen hammastikussa olevan Ruotsin lipun. Sen otin kuin kotimaan lipun konsanaan . Aivan kaikki ei kuitenkaan ollut Vantaan Ikean kanssa samaa, sillä täällä en saanut sydäninfarktia. Tosin en ole sitä Vantaallakaan saanuit kuin kerran. Ja tosi kovan petin siksi aikaa, kun piipaa-auto tuli.

Parilla messuillakin siis oltiin samalla reissulla, jotka olivat osin hyvinkin mielenkiintoiset. Kaiken maailman ekoviljelyt, luonnon säästäminen ja vaihtoehtoiset polttoaineet olivat kovasti esillä tekniikan messuilla täälläkin päin maailman kolkaa. Mielenkiintoista näillä messuille oli sekin, että sisäänpääsymaksua ei ollut lainkaan, vaan sain rintaani oikein komean kortin, jonka kanssa oli rehvakasta kulkea "ylimeren"vieraana, jonka kotimaa on Suomi. Ja yhdistys Elämän tähden ry. Titteli meni kirjaimella väärin, sillä sen piti olla special expert, mutta kyllähän erikoisvientikin minulle passasi.

Kun tulimme päivän päätteeksi autollemme, oli autoa parkeerattu pikkubussimme eteen, taakse ja joka puolelle, joten minusta tilanne oli sellainen, että pois lähdetään sitten, kun muut tulevat messujen päätyttyä siirtämään autonsa pois. Vaan kuinka väärässä jälleen kerran olinkaan.
Tapoihin kuuluu täkäläisittäin kyseisessä pysäköintitavassa jättää auton vaihde vapaalle ja pyörät suoraan. Jotta autojen siirtely voidaan toteuttaa ihmisvoimin omistajien ollessa ties missä. Ensin tietenkin suunnitellaan, että tuota Toyotaa tuonne metri ja sitten perään työnnetään tuo Mazda, jotta saadaan Isuzu tuohon koloon. Ja sitten kun työnnetään kolme autoa takaisin, niin eiköhän meidän pikkubussimme sitten tuosta välistä jo mahdukin.

Roskaamisasiaan ajattelin palata jo tässä kirjoituksessa, mutta säästän sen kokonaan omaksi kirjoitukseksi ja kirjoitan, kun tähtien asento on sen verran nurja, että mälsästä aiheesta on mukava kirjoittaa. Pohjaksi kuitenkin, että Thaimaassa vierailee vuosittain lähes 20 miljoonaa turistia.

Ei kommentteja: