Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Koiran elämää

jormas: Paino 92,3 kg ja se on vähemmän kuin vuoteen. Hyvä jormas!
Kävin mielenkiinnosta katsomassa tilastoja, joista näen kuinka monta kävijää on milläkin sivulla. Kävijöiden nimiä ynnä muita tietoja ei sieltä minullekaan heru. Yli puolet enemmän kuin mitään muuta on viime päivinä käyty kurkkaamassa sivua tai blogia, jonka otsikko on "Kiinnostaisiko kunnon pano?" Mielenkiintoista omalla tavallaan.

Aiheeseen liittyy täällä Pattayallakin varsinkin jätkäporukoissa, joissa minäkin liikun, keskustelut. Yleinen solvaamisen aihe on thaimaalaisten laiskuus ja tyhmyys sekä venäläisten röyhkeys. Minun kuullen ei aiheista aina keskustella, ei varsinkaan tyhmyydestä.Olen nimittäin jonkun kerran sangen pontevasti kertonut oman mielipiteeni ja kysynyt, että minkä tasoisia teidän mielestänne pitäisi thaimaalaisten olla älykkyysosamäärältään niille miehille, joiden omissa jutuissa kolmeneljäsosaa on vyötärön alapuolisista asioista?
En kuitenkaan tee siitä suomalaisen miehen stereotypiaa, sillä ehkä se kertoo tosiaan vaan siitä minkälaisten asioiden perässä moni miespuolinen suomalainen tänne tulee ja juoksee. Vaan ei kaikki, mutta aika vähän kuulee puhuttavan siitä, että puolen tunnin ajomatkan päässä on varmasti toistakymmentä täysmittaista golfkenttää.

Koirat täällä viettävät kirpuistaan huolimatta ja niiden kanssa mielestäni onnellisempaa elämää kuin Suomessa. Thaimaalainen huolehtii koiristaan ja kissoistaan varmasti yhtä hyvin kuin suomalainenkin ja eläimen kannalta ekstrana tai ehkäpä peräti pääasiana tulee vapaus. Mutta vapaus niin tyttö- kuin poikakoirillakin saa aikaan sen, että pennut ovat aivan satavarmasti rotujen koiria, sillä niin käy, vaikka isukki- tai äiteekoira sattuisi olemaan rotukoirakin.
Vapaus tuo myös vaaroja ja niiden myötä monelle koiran lisäksi omistajalle murheita. Täällä näkeekin melko tavalla kolmejalkaisia koiria. Vapaus tuo joskus myös  äkkinäisen kuoleman, josta tämänkertainen blogikuvakin kertoo.

Falangit, siis turistit kertovat mukavan ristiriitaisesta suhtautumisesta koiraepisoideihin. Jos jostakin syystä koira puree täällä turistia, ei koiralle varmasti löydy mistään omistajaa. Vaan entäpä, kun falangi tai farangi ajaa sitten koiran päälle? Silloin vähän joka puolelta ilmestyy koiralle omistajia 3000 bahtin korvausvaatimuksineen.

Ei kommentteja: