Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 14. syyskuuta 2012

Takka on valittu

päivis: Duokotiin on tulossa takka. Siihen on minun mielestäni kaksi syytä. Toinen on se, että jos tulee sähkökatkoksia, huoneet saa silti lämmitettyä. Toinen ja varsin painava syy on se, että meillä riittää polttopuuta vaikka sadaksi vuodeksi. Jokilaakso ei ole mikään metsätila, mutta täällä kasvaa paljon pientä puuta, jota joutaa hyvin poltella. Sitä paitsi puiden pilkkominen on ihan mukavaa puuhaa. Tietysti on myös ajatus vähän säästää sähkökuluissa. Viime talvena Fortum lähetteli melkoisia laskuja, kun Matkakotia piti lämmitellä niin monen patterin voimin. Merikonttikotimme eristys tietysti on ihan eri tasoa.

Olemme päätyneet Nunnauunin Centus-takkaan. Värivaihtoehtoja on ihan mukavasti.
Välillä jo ajateltiin, että jonkinlainen halpiskamina riittää. Mutta kaminat ja muut pienemmät takat eivät ole varaavia, joten puiden poltosta olisi vain lyhytkestoista iloa, hyötyä ei niinkään. Kunnes sitten päätettiin, että takkaan kannattaa satsata.

Käynti Nunnauunin takkoja myyvässä liikkeessä Lohjalla oli ratkaiseva. Siellä katselimme livenä erilaisia mahdollisia takkoja ja lopulta kahta injektoritakkaa, hauskan modernia Geniusta ja kontin sisätiloihin paremmin mahtuvaa Centusta. Päädyimme siis viimeksi mainittuun. Nämä molemmat ovat sisäkaluiltaan samanlaiset. Niissä luvataan olevan tehokas lämpöenergian talteenotto ja pitkäkestoinen lämmönluovutus.

Ei kommentteja: