Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 13. syyskuuta 2012

Nuorisosäätiö

jormas: päivis kirjoitteli ansiokkaasti (kuten aina) Matkakotimme tilaihme-ominaisuuksista. Olen samaa mieltä ja vaikka meillä onkin aputiloja, kotaa ynnä varastoa ja niin edelleen Matkakotimme ulkopuolella, vain yksi on sellainen, joka ei kulje pyörillä mukanamme. Se on pesukone. Ja jos liikkuisimme enemmän paikasta toiseen camping-alueita käyttäen, emme sitäkään kaipaisi omaksi, sillä käytännössä lähes jokainen leirintäalue on varustettu pyykkituvalla.

Mielessäni ja vähän muutenkin olen pyöritellyt otsikoissa olevaa Nuorisosäätiön oikeudenkäyntiä ja kaikkea siihen liittyvää. Mielenkiintoa on lisännyt oma, entinen johtajuuteni Sininauhasäätiössä, mutta myös se, että lähes kaikki syytettyjen penkillä olevat ovat vähintään hyvän paivän tuttuja Kaikkosesta Vihriälään.
Logiikkani ja oikeudentajuni sanoo, että jos ostan muutamalla kympillä tauluja, pistän tai pistätän niihin raamit, jonka jälkeen myyn tuotoksia saadakseni rahaa vaalityöhöni, ei siinä ole mitään kummallista, vaan se on hyvää bisnestä.
Mutta jos ostaja ostaa niitä niillä yhteiskunnan rahoilla, joita olen itse ollut myöntämässä, on siinä melkoisesti poskellaan. Yhtä poskellaan on, jos olen niitä kyseiselle taholle edes tyrkyttämässä.
Entäpä sitten näin? Jos henkilö on ollut osaltaan hakemassa yhteiskunnalta rahaa, joista osa käytetään hänen vaalityöhönsä, niin onko se sopivaa tai peräti lainvastaista? Mielestäni siinäkin on silloin paljon poskellaan.
Mutta, jos Nuorisosäätiö tai mikä tahansa toimija käyttää ylipäätään kohtullisessa määrin rahoja edistääkseen toimintaansa ja sen tarkoitusta, niin mikä markkinointi- tai edistämiskeino on silloin sopivaa tai hyväksyttävää?
Jos Sininauhasäätiön toimitusjohtajana olisin ollut pyrkimässä kansanedustajaksi, niin olisiko se ollut Sininauhasäätiön etujen mukaista, jos minusta olisi tullut kansanedustaja?
Jos se olisi sitä ollut, niin olisiko silloin ollut sopivaa, että Sininauhasäätiö olisi laittanut vaikkapa Hesariin valintaani tukevan ilmoituksen tai peräti tukenut vaalityötäni tavalla tai toisella?
Entä olisiko ollut sopivaa, että olisin käyttänyt kampanjointiin osin työaikaa ja niin edelleen? Mielestäni kyllä, joten Nuorisosäätiö olisi mielestäni sinällään toiminut asiassa aivan oikein,  mutta henkilöt, joita se talloudellisesti tuki, olivat sellaisessa asemassa, että näin ei olisi tullut tehdä.

Ei kommentteja: