Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Ympäristöystävälliset pesuaineet

päivis: Kirjoitin varmaan jo silloin, kun sosiaalikontti valmistui viime syksynä, että teimme periaatepäätöksen käyttää vain ympäristöystävällisiä pesuaineita. Tai tarkalleen pesuaineita, joista sanotaan, että ovat biohajoavia. Ympäristömerkkihän tarkoittaa vain ympäristöystävällisyyttä, mitä se sitten missäkin tapauksessa lienee. Jonkinlaisena kriteerinä olen myös pitänyt sitä, että jos pesuainetta on myytävänä Ruohonjuuressa, se kelpaa silloin meille. Samoja aineita myydään toki muuallakin ja ainakin pyykinpesuaineen olen voinut hankkia Ruohonjuurta lähempää, Tammiston Cittarista.

Tänään päätin hiusten pesun yhteydessä säästää säiliön vettä, kun kerran menimme Jokilammelle uimaan Hangosta palattuamme. Lammessa oleva vesimittari näytti 16,2 astetta. Ilma oli ainakin auringossa lämpimämpi. Jorma kehui urheuttani, kun sanoin peseväni hiukset lammen vedessä. Erehdyin sanomaan, että olenhan joskus pessyt ne suihkussakin, josta on tullut vain kylmää vettä. Ei olisi pitänyt sanoa mitään. Urheudesta kehuminen päättyi siihen ja Jorma veti sanansa takaisin.

Ehkä hiusten pesu lammessa, vaikka shampoo onkin sitä biohajoavaa, ei kaikkien mielestä ole hyvä idea. Ainakaan mattojen pesua mäntysuovalla esimerkiksi rannassa laiturilla ei enää suositella. Laukaan Pitkäniemessä kiinteistöyhtiön hallitus on sen tainut periaatteessa kieltääkin. Kovin suurta ympäristörikosta en kuitenkaan mielestäni tehnyt ja hiukset tulevat kyllä lammen vedessä jotenkin ihan erityisen mukavan tuntuisiksi. Tosin sosiaalikontin suihkussakin porakaivon vesi toimii lähes samalla tavalla. Parhaimmalta hiukset tuntuvat kuitenkin pesun jälkeen Pitkäniemessä, vaan enpä tiedä miksi.

Ei kommentteja: