Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Ekotaloprojekti merikonteista Lempäälässä

jormas: Eilen teimme automatkan Lempäälään. Jo pitkään ja oikeastaan ko. hankkeen alusta saakka olemme seuranneet lasialanliikkeen projektia, jossa on tarkoitus tehdä merikonteista 200 m2:n omakotitalo uima-altaineen kokonaan lasitetun pihan alle ja sisään.
Paljon oli tontilla tehty, mutta niinkin voisi sanoa, että kaikki, varsinkin rakentaminen on vielä käytännössä kokonaan edessä.
Kun kirjoitin, että olemme seuranneet hanketta alusta saakka, olisi oikeastaan pitänyt kirjoittaa, että niin luulimme ennen paikan päällä käyntiä. Tontilla olevasta infolapusta kävi nimittäin ilmi, että varsinainen rakentaminenkin ob alkanut jo vuonna 2008 ja seuraavana vuonna kesällä olisi pitänyt olla valmista.
Nettisivujen ja -infon mukaan viivästys on johtunut vaikeuksista maanrakennusyrittäjän kanssa ja siksi kohde ole ehtinyt muun muassa nyt Tampereella olevien asuntomessujen oheiskohteeksi. Mutta kun nyt eletään jo vuotta 2012 eíkä hanke ole taatusti valmis vielä ensi vuonnakaan, olisi tukijoille ja yhteistyökumppaneille parempi antaa parempaa tietoa, sillä omakotitalohanke, erikoinenkaan ei viivästy pelkästään  maanrakennusurakoitsijan vuoksi montaa vuotta.

Paljon on matkaa jäljellä ennen kuin tämä kaikki on katettu
800 m2 lasituksen sisään ja saatu aikaan trooppinen ilmasto
Kun vuosi sitten katselin kyseisen Ekotalon nettisivuja www.ekotaloprojekti.fi/, näytti siltä, että takana on voimaa, niin taloudellista kuin osaamistakin riittävästi, mutta nyt kotisivut eivät anna kovinkaan luotettavaa kuvaa hankkeesta. Valitettavan usein käy, että monet, todelliset vaikeudet vievät innon ja moni innovatiivinen hanke jää kesken.
Toisaalta ylipäätään Suomessa on merikonttien jalostamisen ympärillä asunnoiksi ollut montakin ja monenlaista yrittäjää. Yhteistä heille kaikille on ollut syystä tai toisesta enemmän tai vähemmän epäonnsituminen.
Meillä Konttikotihanke on elänyt tavalla ja toisella 30 vuotta ja nyt ollaan pitemmällä kuin koskaan aiemmin. Mutta valmista ei ole meilläkään. Kaukana siitä, joten muiden kritisointi ilman, että itse olisi saatu omista visioista näyttöä puhetta ja suunnitelmia enemmän, ei ole aivan oikeutettua sekään. Mutta jos meillä mennään tälläkin kerralla metsään, aloitetaan taas alusta, sillä usko toteutukseen on elänyt koko ajan vahvana.

Ei kommentteja: