Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Suvivirsi

päivis: Suvivirsi on taas herättänyt keskustelua. Meillä kun suomalaisittain ollaan taas niin muut huomioon ottavia, että oksat pois. Varmuuden vuoksi jätetään Suvivirsi laulamatta, etteivät maahanmuuttajat eli toisuskoiset vain pahoittaisi mieltään. Kuten olen aikaisemmin kai kirjoittanut, toisten huomioon ottaminen ei yleensä koske kirkkoon kuulumattomia ja heidän lapsiaan. Tai ei ainakaan ennen arasteltu järjestää joulu- tai kevätjuhlaa kirkkoon. Päinvastoin. Mutta nyt ollaan niin vieraskoreita, että jää suvivirretkin veisaamatta. Vaikka se on osa suomalaista kulttuuriperinnettä.

Kuulin illalla toisen käden tietona, että Kuopion piispa (taitaa olla joku uusi mies, jonka nimeä en muista) ei ollut päästänyt lastaan kevätjuhliin, koska sai tietää, ettei koulussa enää lauleta Suvivirttä. Hyvä veto piispalta.

Melkein itku pääsi, kun pari päivää sitten näin televisiossa neljä nuorehkoa naista kirkumassa kimeällä äänellä Suvivirttä, josta yksi näistä laulajista oli tehnyt uuden version karsien sanoista pois kaikki hengelliset viittaukset. Tätä nyt ilmeisesti yritetään tarjota ainakin näille rähmällään oleville kouluille, jotta voisivat pitää osaltaan perinteistä kiinni. Säälittävää.

Tänään pääsin minäkin laulamaan Suvivirttä, kun Sininauhaliitto järjesti perinteiset kevään juhlansa tai  kesän juhlathan nuo olivat, kun ollaankin jo kesäkuussa.

Ei kommentteja: