Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Raparperipiirakkaa mikrossa

päivis: Kokeilut mikrokokkailun saralla jatkuvat. Tuntui vähän turhauttavalta, että pihaan vartta pukkaaville raparpereille ei ole muuta käyttöä kuin päätyä raakana Jorman suuhun. Varmaan se on ihan herkullista (noinkohan sittenkään), mutta en kuitenkaan usko, että koko kesän sato tulee sillä tavalla hyödynnettyä. Piti keksiä ja lopulta rohkaistua kokeilemaan, onnistuisiko raparperipiirakan valmistus mikrossa. Monipuolisemman mikromme ohjekirjassa kerrotaan, miten omenapiirakan valmistus tapahtuu, miksei sitten muunkinlaisen.
Näyttää vähän pizzalle. Syötiin kuumana puolet piirakasta.
Ostin kaupasta pakastetun valmistaikinan piirakkapohjaa varten. Sen jälkeen vasta muistin, ettei meillä Matkakodissa ole mikroon sopivaa piirakkavuokaa. Mäkelänkadun astiat on tullut pakattua lähes kokonaan siellä oleviin varastoihin. Ajattelin luottavaisesti, että kyllä hätä keinot keksii ja ostin vielä purkin kermaviiliä, jonka arvelin sopivan raparperipiirakkaan. Kananmunat jäivät ostamatta. Muistelin niitäkin vasta jälkikäteen, mutta ilman niitäkin näköjään onnistuu. Kermaviili ei jäänyt lötkyksi, itse asiassa sitä olisi voinut olla vaikka kaksi purkkia.

Eikä tietysti taikinakaulinta ole tullut tuotua Jokilaaksoon, mutta tosiasiassa sitä ei tarvittukaan. Sulanut taikina asettui painelemalla hienosti matalalle Teema-lautaselle, joka oli juuri sopivan kokoinen piirakkavuokan korvike. Jostain inspiraatiosta johtuen ostin kerran pussin ruskeaa sokeria, joten sillekin tuli nyt rehdisti käyttöä.

Ennen piirakan kypsentämistä tuli selväksi, että ruskea pinta jää saamatta, sillä myös crisp-toiminnon edellyttämä kehikko, joka laitetaan pyörivän lasialusta päälle, oli sekin tullut pakattua kaupunkivarastoon. Piirakka jäi nyt liian matalalle, joten sen pinta ei päässyt ruskettumaan. Muuten kaikki sujui kuin ohjekirjassa, paitsi että kypsensin tekelettäni muutaman minuutin kauemmin kuin ohje neuvoi.

Loppupäätelmänä voin todeta, että piirakasta tuli hyvänmakuinen, vaikka ei niin kovin kaunis. Ja todennäköisesti samaan lopputulokseen olisin päätynyt, jos olisin paistanut leivonnaisen tavallisessa mikrossa. Paistoaika oli suunnilleen 12 minuuttia.

Ei kommentteja: