Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 31. toukokuuta 2012

Elääkö vai ei?

jormas: Eilen olin Helsingin hovioikeudessa Patentti- ja rekisterihallituksen asiantuntijatodistajana. Vaikka käräjäoikeudessa on tullut istuttua jokunen kerta sekä tuomioita saamassa että antamassa, oli hovioikeus uusi tuttavuus. Eipä oikeastaan ulkoisesti muuta eroa kuin, että maallikkotuomarit on korvattu ammattisellaisilla. Istuntosalien, joita liei kymmenkunta, ulkopuolella on yhteinen odotussali ja sen yhteydessä juomapiste, josta saa muun muassa virvokkeita. Saleissa sen sijaan on monelle tarjolla eri mittaista kakkua.
Pessistä muuton yhteydessä toimme Jokilaakson Sosiaalikonttiin radion, josta tulee kontissa asioidessa kuunneltua pätkiä, lähinnä ainakin omasta näkökulmasta katsottuna varsin vikkeläaivoisten nuorten juontamia juttuja, sillä kanavana meillä on Yle X. Tänä aamuna pohtivat, että jos hankkisi kotiin lihansyöjäkasvin ja jos annostelisi sille sormiaan oikein, niin voisiko sillä leikkauttaa kyntensä.
Eilen juontajat pohtivat Vietnamin tilannetta, sillä siellä ei ole voitu laittaa vähään aikaan kuolemantuomioita käytäntöön, koska vallalla ollut surmaamistapa (ampuminen) oli todettu jotenkin epäinhimilliseksi. Uusi, vuosi sitten valittu tapa on myrkky, mutta nyt ei ole löytynyt sopivaa ainetta, joten neljäsataa tyyppiä odottelee selleissään, jotta löytyisi oikein tapaa päästää heidät päiviltä.
Ja meillä Suomessa pohditaan, että armomurhako tai eutanasia vai ei. Voisiko sitä pohtiessaan terveyden- tai sairaudenhoitomme tarjota omia, mahdollisesti jo hankittuja eutanasiamyrkkyjään Vietnamiin, etteivät mene vaan vanhaksi?

Ei kommentteja: