Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 15. toukokuuta 2012

Sahapuisto

jormas: Vaan eipä onnistunut kuvien siirto vieläkään, joten minä vaan kirjoittelen...Päivä sinällään on ollut tämän kevään komein, jota on tullut vietettyä edelleen Jokilaaksossa. Sininauhasäätiön asumisyksikössä, Sahapuistossa tarkemmin sattui eilen tupalo, joka vaati yhden uhrin. Todella valitettavaa, kuten myös se miten jotkut kohtalaisen ajattelemattomat ovat suhtautuneet asiaan netissä, kun olen seurannut keskusteluja aiheesta. Jotenkin jaksan uskoa kuitenkin aina vaan siihen, että ihminen olisi edes hieman inhimillisempi otus kuin eläin, sillä Ison Kirjan mukaan meidät on laitettu kaiken valtiaaksi täällä maan päällä. Arvatenkin Isä ylhäällä niin ikään on luottanut ihmisen älyyn, jolle itse en kyllä paljon perusta. Tai miten sen nyt ottaa, sillä ukson vakaasti ihmisen pystyvän tappamaan oman rotunsa sukupuuttoon. Muttta siihen en ukso, että saisimme aikaan oikein maailmanlopun, vaan elämä jää, vaikka ihminen katoaisikin.
Kun Sininauhasäätiö pyrkii tarjoamaan puitteita ihmisille, joilla ei koskaan ole ollut omaa kotia, saati sitten ovea, johon olisi avain. Monelle ainut lukollinen ovi on ollut oman sellin kalterisellainen, johon siihenkään ei ole ollut avainta kuin pampuilla.
Sahapuistossa, kuten monessa muussakin Säätiön yksikössä pyritään tarjoamaan puitteiltaan ihmisarvoisen elämisen mahdollisuuksia niille, joita kukaan ei aiemmin ole kyennyt asuttamaan edes asuntoloissa.
Nämä nimimerkkien takana viisauksia netissä jakelevat eivät paljon lähimmäisen rakkaudesta perusta, vaan  kirjoittavat todella ala-arvoisesti vaihtoehdotonta kritiikkiä ilman ainuttakaan järkevää.  vaihtoehtoa. Jos valta olisi minulla, laittaisin yhden asunnottoman jokaiseen kaupungin ja kunnan omistamaan kerrostaloon ilman häätömahdollisuutta, sillä tälllä elintasolla ja sisvityksellä jokaisesta on huolehdittava keskuudessamme, jos oikeuslaitos katsoo, että asunnottomalla ei ole porttikieltoa vapaaseen yhteiskunnan osaan. Hajasioittamalla ja kantamalla ryhdikkäästi oman osamme yhteiskuntavastuusta emme tarvitsisi ainuttakaan keskitettyä asumisyksikköä millekään erityiselle kohderyhmälle.

Ei kommentteja: