Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Ostoksilla jälleen

jormas: Kun aiemmin viikolla ostimme kumikanootin, niin sitten oli luonnollisesti hankittava vettä, johon kanootin voi laittaa. Sitten ostettiin kanoottiin moottori ja ne eivät enää mahtuneetkaan Smartiin. Nyt oli sitten tänään vuorossa ostaa auto, jolla voi kanoottia moottoreineen kuljetella, sillä Martti osa-autoon ei saa edes peräkärryn koukkua laitettua. Peräkärryhän hankittiin jo syksyllä, jolla mönkijän vetämänä on haettu pesu- ja vähän muutakin vettä koko talvi. Ja mönkijällä on aurattu piha ja tiet sekä kuljeteltu yhtä jos toistakin.

Juhani Sjöblom näyttää pysyvän Keski-Uusimaan kestosuosikkina. Jotain kertoo seutukunnan ykköslehdestä uutisoinnin tasosta se, että uutisointia jouduttiin korjaamaan tämän päivän lehdessä. Mutta ei korjaileminen kaikkea korjaa, varsinkaan silloin, kun uutisoinnin tarkoitua on olla yksipuolista. Lehti kirjoitti muun muassa aivan kuin uutena uutisena, että niin sanotun Prisman tontin arvo nousee, jos rakennusoikeus kasvaa ja siitä osansa saa myös myyjä.
Nyt framilla olevasta Prisman tontista Keskari kirjoitti aiheesta jo vuoden 2008 syksyllä, joten asia oli kaikkea muuta kuin salainen tai salassa valmisteltu, jonka kuvan sai tämän viikon uutisoinnista.
Nyt seuraamme uutisointia ja saamme ajan kanssa nähdä tuleeko Prismaa Hyrylään lainkaan. Se tietysti voi olla toisten mielestä hyvä asia tai päinvastoin. Ja kun joskus saamme asialle pisteen, näemme sen kuka teki laillisesti ja kuka ei.

Kerronpa esimerkin tontin arvonnoususta kaavoituksen ja rakennusoikeude avulla tai vuoksi. Aikoinaan isäni ja äitini ostivat Hyrylästä tontin, jonka koko piti olla 3000 neliötä, sillä pienemmälle tontille ei saanut omakotitalolle rakennuslupaa. No, mutsi ja faija sitten byggasivat himan minullekin, sanoisivat stadialiset.
Sitten muutti Tuusulaan isäni perässä veli vaimoineen, joka ei saanutkaan ostettua naapureilta aivan 3000 neliötä täyteen. Joten isäni, joka ei enää tarvinnut koko tonttiaan, myi veljelleen pienen siivun, jotta hänkin sai rakennusluvan. Ja peltoa riitti vielä meillekin perunanviljelyyn ja marjapensaille. Mutta kaavoitus eteni ja väki lisääntyi, joten kunta mitään kysymättä kaavoitti meidän ja monen muun tontit uudelleen. Ja näin syntyi meillekin ilmaiseksi yksi omakotitalotontti lisää. Ja taloudellisen hyödyn saimme luonnollisesti me. Prisman tontin myyntisopimuksissa ei ole mielestäni mitään ihmeellistä, sillä valtakunta on täynnä tontteja, joiden myyntihinta on sidottu siihen kuinka tontille saadaan rakennusoikeutta.

Ei kommentteja: