Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 26. huhtikuuta 2012

Merivesikaupat

päivis: Olen Jorman matkassa ollessani osallistunut useampaankin hankintaan, joissa ei ole kaupantekohetkellä tuntunut olevan kovinkaan suurta järkeä. Ensimmäinen yhdessä tehty, mielipiteitä jakava ostos oli matkailuauto. Sen hinnalla olisi saanut omakotitalon tai Helsingistä ainakin yksiön jostain kantakaupungista. Ajattelimme kuitenkin, että joskus Matkakodissa tulee ehkä asuttua pysyvämmin. Nyt on tässä talven yli tarettu, joten aika hyvä sijoitus suuri matkailuauto on meille ollut.

Smartin ostamiseen minut piti puhua ympäri. Ensireaktioni oli ylimielinen huvitus mokomaa kahden hengen kärryä, osa-autoa kohtaan. Vaan niinpä on Marttikin osoittanut olevansa kelpo peli. Sillä on matkattu lyhyet ja pitemmätkin matkat. Mittariin on reilun kolmen vuoden aikana kertynyt reilut 40 000 ajokilometriä.

Joskus aikaa ennen yhteistä elämäämme, Jorma on ostanut pohjavesialueelta myynnissä olleet soramontut. Montuillla on vettä, jossa on muutaman kerran tullut käytyä uimassakin. Ovat aivan oivat siihen tarkoitukseen. Mutta kovin suurta järkeä kukaan ei silloisessa ostoksessa nähnyt. Vaan ovatpa Jorma ja Luukkosen Paavo saaneet siitäkin järjettömyyskaupasta omansa pois.

Nyt sitten odotan mieli avoimena, mitä viimeisin järjettömyyshankinta joskus vielä ehkä poikii. Vai jääkö vain miinusmerkkiseksi merkinnäksi pankkitilille. Meri-Teijosta ostimme kaksi osuutta, jotka yhteensä kattavat lähes 600 hehtaaria merta ja vesijättömaata. Koska kumpikaan emme harrasta kalastusta, emmekä metsästä, järjettömyyden määrä vain kasvaa. Jos harrastaisimme, osuuksien omistamisessa voisi olla jotain todellista mieltä. Jos muuta hyötyä asiasta ei ajankaan kanssa keksi, voipahan ainakin mennä silloin tällöin Meri-Teijon upeisiin maisemiin ja hypätä ilmatäytteiseen Grand-kanoottiin ja hurauttaa retkeilemään toisen merialueen sisällä olevalle Isoholman saarelle. Niin - se kanootin hankinta...

Ei kommentteja: