Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Minun reviirini

päivis: Ajattelin kirjoittaa vaihteeksi jotain kevyttä, vaikkakin edelleen asumiseen liittyvää. Mielessä pyörivät muun muassa erilaiset sisustukset, joista ehkä kummallisin näkemäni (televisiossa luulen) oli täysin vaaleanpunainen asunto. Voi olla että jonkun mielestä joku design-huusholli on yhtä koominen esimerkiksi mustavalkoisine sisustuksineen.

Tuo otsikoimani reviiriasia alkoi kuitenkin vaivata mieltä. Ihmiset asuvat eri tavoin ja oma reviiri asunnon tai omakotitalon ympärillä on kenellä minkäkin kokoinen. Joku asuu kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa, jossa jalkakäytävää käyttävät ohikulkijat kulkevat aivat ikkunan edestä (jos siis ikkunat ovat niin alhaalla). Reviiri päättyy silloin suunnilleen ikkunaverhoihin. Omaa reviiriä ei ylempienkään kerrosten asukkailla juuri muutenkaan ole, ellei asuntoon satu kuulumaan hyvän kokoista parveketta.

Paitsi että joku voi kuvitella, että joku osa kerrostalon piha-alueesta on hänen reviiriään. Asuin muinoin, entisessä elämässäni, kerrostalon alimmassa kerroksessa, jossa asunnon terrassimaiselle parvekkeelle pääsi parvekkeiden puoleisen pihan kautta. Alueella oli paljon samanlaisia kerrostaloja ja alimpien kerrosten asukkaat käyttivät yleisesti myös tätä parvekereittiä sisään tai ulos kulkiessaan. Niin käytimme mekin, tosin aika harvoin. Mutta sekin oli liikaa naapurihuoneiston asukkaalle. Melko traumaattisin mielin myimme pari vuotta aiemmin hankitun kotimme otettuamme ensin yhteen talon hallituksen kanssa, jonka yksi jäsenistä naapurimme oli. Lopputulos oli, että hallitus joutui toteamaan ukaasinsa ja uhkauksensa laittomiksi, mutta siinä vaiheessa olimme jo pakanneet kimpsumme ja kampsumme. Toivoin kuitenkin, ettei asuntomme ostanut perhe joutunut samanlaisen kiusaamisen kohteeksi.

Kun olemme nyt asuneet matkakotiamme jo yli seitsemän kuukauden ajan, on tullut pohdittua ja tutkittua kaikenlaisia asioita. Yksi niistä on reviirikysymys. Miten pitkälle voimme oman reviirimme määrittää ulottuvan yli kahdeksan hehtaarin tiluksilla? Ihan pihaamme emme satunnaisia kulkijoita halua ja siihen liittyen selvisi muuten, että matkailuajoneuvot ja myös teltat kuuluvat kotirauhan piiriin. Toisaalta jokamiehen oikeudet antavat aika kivan oikeuden kulkea toisten mailla. Tällä hetkellä oma reviirimme tuntuu sopivalta, kun Tuusulan kunnan hiihtoladullekin tehtiin uusi linjaus ja se kiertää nyt pihana pitämämme alueen. Lumihan estää melko tehokkaasti muiden pihan poikki pyrkivien aikeet.

Ei kommentteja: