Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 31. tammikuuta 2012

Asunnon siivoaminen

päivis: Muistan kuulleeni mielipiteen, että asunto pysyy siistimpänä, jos se on suuri, mutta pieni koti vaatii useammin siivoamista. Näin siksi, että pienessä asunnossa villakoirat ja muu sotku ei pääse levittäytymään ympäriinsä ja ikään kuin katoamaan, niin kuin isossa asunnossa.

Nyt teen tunnustuksen: en juurikaan siivoa Matkakodissa. Eipä sitä tee Jormakaan. Minulle siivoamista vastaa päivittäinen, monen monituisen kertaa toistuva pintojen pyyhkiminen. Kaikki vähääkään siivoamisesta ymmärtävät tietävät, mitä pintojen pyyhkiminen tarkoittaa. En siis selitä. Lattiaa lakaisen pienen pienellä harjalla, jos siltä tuntuu. Lumen satamisen jälkeen ei juurikaan ole tuntunut. Meillä koko lattiapintaa peittävät alkuperäiset Euramobilin matot, joten lattian pesuun en ole koskaan ryhtynyt. Joudunkohan vielä häpeämään tätäkin tunnustusta?

Tänään inspiroiduin ja vein peiton ulos pakkaseen tuulettumaan koko päiväksi. Kun vaihdoin sänkyyn lakanat, nakkasin myös tyynyt ja koristetyynyt ulos hankeen. Ja matot tietysti. Kaivoin kohmeisen imurin kodasta, mutta hyvin sujui. Tosin imurista puuttui osa, joten jouduin hoitamaan homman vain pienellä putken pätkällä.

Lumi teki hyvää matoille. Luulin että ne olivat viime kevään pesulakäynnin jälkeen likaantuneet taas uudelleen, mutta lumessa ravistelu ja harjaaminen saivatkin ihmeitä aikaan. Lika olikin irtolikaa. Voi mikä häpeän aihe taas!

Olen kyllä jossain määrin samaa mieltä, että suuremmassa asunnossa sotku ei näy niin hyvin kuin pienessä. Matkakodissa kun jättää muutaman paperin pöydälle, tuntuu että sekasorto on valmis. Mutta ei täällä muutenkaan asiat voi olla niin tip top kuin jossain normikodissa. Vaatteita roikkuu jokaisessa mahdollisesa naulakossa, kun kodissamme on vain yksi vaatekaappi. Sosiaalikontti tosin on noussut arvoon arvaamattomaan, koska siellä voi säilyttää melkoisesti käyttövaatteita. Ja suihkussa säilytetään kenkiä ja biojäteastia, koska sosiaalikontin suihkukaapin ansiosta Matkakodin suihkua ei nyt tarvita.

Erilaisissa haastatteluissa ihmisiltä kysytään usein, mikä on heidän mottonsa. Taisin juuri keksiä omani. Se on "kaikkeen tottuu".

Ei kommentteja: