Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 2. joulukuuta 2011

Joulutarina 2. päivä

päivis: Yöllä satoi kovasti vettä ja se sai Jokilaakson pikkuväen tuumimaan, syystäkin, tuleekohan meille lainkaan valkeaa joulua. Pekka Poutakaan ei ole vielä rohjennut antaa joulunajan ennusteita ja vaikka antaisikin, niihin ei voi koskaan luottaa. Sitä paitsi jouluun on vielä niin pitkä aika, että mitä tahansa voi sään suhteen vielä tapahtua. Onneksi.

Huoli valkoisesta joulusta johtuu tietysti siitä, että Joulupukki ei pääse poroineen perille, jos ei lunta ole. Ja lahjat jäävät saamatta! Toisaalta Jouluradio on soitellut jo useammankin kerran kappaletta, jossa vakuutetaan, että pukki ei tulekaan porolla vaan autolla. Autolla olisi tietysti helpompi päästä perille, jos lumi ei ole tukkimassa ja liukastamassa tietä.

Pieni epävarmuus pukin saapumiseen autolla liittyy kyllä siihen, että laulun mukaan pukilla on autostaan vielä viimeinen osamaksu maksamatta. Ettei vain kävisi niin, että autoliike hakee omansa pois ennen joulua, jos pukilta ei löydy euroja osamaksun suorittamiseen. Ja vielä rikkana rokassa: pukin auto on vuosimallia -56. Aika vanha autoksi. Senhän voi jo luokitella museoajoneuvoksi. Käykä nyt niin, että lumentulon sijaan pitääkin jännittää sitä, miten vanha auto kestää koko jouluaaton koettelemuksia pitkine matkoineen? Sitä nyt tuumataan Jokilaaksossa karvaiset otsat kurtulla.

Ei kommentteja: