Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Sitä sun tätä

päivis: Käyviin tässä muutama päivä sitten Korsossa Sitä sun tätä -nimisessä kirpparissa ja myymälässä. Tai olisi käyty, jos olisi ollut auki. Jostain syystä oli kiinni. Kaupassa on kirpparitavaran lisäksi Thaimaasta tuotuja esineitä. Näin ainakin nettisivujen välityksellä olettaisin.

Edellä oleva oli olevinaan aasinsilta tai esipuhe alla olevaan tekstiin. Kirjoitan sitä sun tätä, mitä nyt on ajatuksissa pyörähdellyt.

Tänään pääsin joulutunnelmaan. Ei tietysti ole vielä ollenkaan ajankohtaista ja joka vuosi jaksankin mielessäni protestoida liian aikaisia aloitettuja joulutapahtumia ja -markkinoita. Joulutunnelma iski, kun etsin työasioissa netistä jouluevankeliumin tekstiä. Päädyin sivuille, joilla oli kaikkea mahdollista joulullista ja taustalla soi viehkeä joululaulu.

Tuunaaminen on ollut muotia jo pitkään. Tuunataan vaatteita ja tuunaamalla laitetaan asuntojakin edustavampaan myyntikuntoon. Tuunata voi ruokiakin. Asia muistui mieleeni, kun huomasin marketissa luomukasviskeittoa. Ostin pussillisen valmiskeittoa, jonka luvataan riittävän kahteen annokseen. En vielä keksinyt, miten sitä tuunaisin, mutta ilmiselvästi siihen pitää lisätä vielä jotain, ennen kuin sen panee tarjolle. Jorman lautaselle voin ennen mikrolämmitystä laittaa vaikka lihapullia, omaan keittooni kelpaisivat vaikka fetajuustokuutiot. Myös raejuusto keiton lisukkeena on hyvää.

Kaneistakin pitää kuulemma kirjoittaa. Ne ovat välillä kateissa ja välillä aivan kuin odottavat meitä, milloin kontin, milloin autotallin nurkalla. Jokilaakson pihaan pitääkin ajaa varovasti, kun ei voi tietää, missä ne milloinkin luuraavat.

Viime yönä taivaan halki pyyhkäisi jokin asteroidi. En tiedä, pelättiinkö joskus, että se törmäisi maapalloon. Ei kuitenkaan tehnyt sitä. Jorma kävi yöllä ulkona tiiraamassa, josko näkisi tuon taivaankappaleen ohilennon. Ei tainnut nähdä kuin täysikuun. 

Ei kommentteja: