Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 22. lokakuuta 2011

Juhani Sjöblom

jormas: Tämän päivän Hesarissa oli pila- tai sarjakuva, jossa nuori kysyi ateisti-isältään, että saako hän kokeille marihuanaa. Tähän isukki, että et missään tapauksessa, sillä se johtaa koviin huumeisiin ja sitten tulet uskoon.

Olen monta kertaa pohtinut entistä koulukaveriani ja nykyistä muuten vaan kaveriani Juhani Sjöblomia sekä tiedoitusvälineiden suhtautumista häneen, varsinkin hänen olleessaan kansanedustajana tai oikeastaan sen jälkeen. Kansanedustajana iltapäivälehdet, jotka ilmestyvät aamulla, mainitsivat hänet eduskunnan rikkaimmaksi mieheksi. Thaimaassa kyseiset iltapäivälehdet ilmestyvät muuten Suomen aikaan käännettynä aamukuudelta.

Kun Juhani jäi eduskunnasta pois, hänellekin kuului ja kuuluu edelleenkin niin sanottu sopeutumiseläke. Meidän valveutuneet tiedotusvälineet ovat pitäneet huolen siitä, että myös tämän asian johdosta Juhani on pysynyt tiukasti julkisuudessa. Juhani itse sanoo, että tottakai hän ottaa sopeutumiseläkkeen, koska lain mukaan se kuuluu hänelle. Tähän asti asia on selvä minullekin.

Monen vuoden ajan olen yrittänyt löytää edes yhden kanavan, joka olisi valmis valottamaan asiaa toiseltakin puolelta. Nimittäin Juhani Sjöblom saatuaa kyseisen eläkkeen, maksaa siitä verot ja muut lain vaatimat maksut ja velvoitteet. Sen jälkeen hän on lyhentämättömänä lahjoittanut koko summan joka vuosi syrjäytymistä ja asunnottamuutta ehkäisevään toimintaan.

Aivan erityisesti olen pohtinut, että millä tavalla niin sanottu rikas voi tai pitäisi kantaa yhteiskuntavastuutaa tai lahjoittaa kymmenyksensä meidän kaikkien hyväksi, jotta saisi edes tiedotusvälineiden hyväksynnän.

Ainoastaan Sininauhasäätiön Uusi toivo -lehti http://www.sininauhaliitto.fi/data/liitteet/uusi_toivo_1-2011_lowres.pdf on kirjoittanut tästä. Mutta siihenkin ovat kateelliset sanoneet sanansa. Että tottakai, kun Juhani on lahjoittanut eläkerahojaan myös Sininauhasäätiöölle.

Ei kommentteja: