Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 18. toukokuuta 2024

Taavetissa

Eilen huitaisin puolenpäivän molemmin puolin hopeanharmaan, vanha rouva Avensiksen kanssa Pohjois-Karjalaan kauniin ja kirkasvetisen Ounionjärven rannalle. Getin onnenamuletitkin löysivät viimein takaisin tyynyn alle matkattuaan maailmalla kanssani iseamman kuukauden. 

Taavetti on Etelä-Karjalan maakunnassa sijaitsevan Luumäen keskustaajama. Lähimpään kaupunkiin, Lappeenrantaan on matkaa 38 kilometriä, Haminan sekä Kouvolan ollessa 50 kilometrin päässä. Taavetti on syntynyt Taavetin linnoituksen ympärille, sanoo Wikipedia. 

Maukkaan, Timon itsensä tekemän kaalilaatikon ja poimimien puolukoiden hillon jälkeen, saman miehen lämmittämän puukiukaan löylyissä muisteltiin vaikka mitä. Yhteisiä tuttuja ja kavereitakin varsinkin Thaimaasta löytyikin aika tavalla. Kylpemisen lomassa kävin uimassa tai noh, pulahtelemassa ainakin kolmeen kertaan. Vesi oli 20,5 asteista. Todella luksusta Jokilaakson sähköiseen merikonttisaunaan ja sameisiin Jokilampiin verrattuna.

Iltauutisten ja parin paistetun, paikallisen makkaran ja osin oman maan salaatin jälkeen uni maistui pihan mökissä Fjällrävenin punaisessa makuupussissani. Vanhan rouvan makuuhuone saa siis odottaa vuoroaan ja nukkujaansa ainakin ensi viikonlopun Keski-Suomen hatajaismatkaan saakka.

Matkaa Jokilaaksosta Taavettiin on kolmesta eri reittivalinnasta riippumatta reipas kaksisataa kilometriä. Kotkan kautta matkatessa iso osa on 120 kilometrin nopeudella ajettavaa moottoritietä, joten matka sujui joutuisasti vakionopeudensäätimen ja navigaattorin avustaessa kulkua.

Tätä kirjoittessa on 18. päivän aamu ja kello kuusi sekä poikani syntymäpäivä. Koska tiedän myös hänen lukevan blogejani, runsaasti onnea sinulle merkkipäivääsi sekä perheelle lämpimiä terveisiä.

Ei kommentteja: