Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 11. huhtikuuta 2024

Elämä on.....

Erramatti Mangayammasta tuli tiettävästi maailman vanhin vastasyntyneiden lasten äiti saadessaan vuonna 2019 terveet tyttökaksoset Andhra Pradeshin osavaltiossa Intiassa. Mangayamma oli 74-vuotias, kun neljän lääkärin tiimi suoritti keisarinleikkauksen. Silloin 82-vuotias isäkin ehti nähdä tyttärensä, sillä hän kuoli noin vuosi lasten syntymän jälkeen. On sitten elämän tarkoitus löytää polun pää ikuisuuteen, lasten tekeminen tai mikä tahansa, kunnioitettava suoritus molemmilta vanhemmilta ja syntyneiltä kaksosilta. 

Eastwood on pitkä­aikainen eläin­oikeus­aktivisti, muttei vegaani toisin kuin on väitetty. Vaan Clint alkoi 1970-luvulla noudattaa ruoka­valiota, jolla ihmisen uskottiin voivan elää 150-vuotiaaksi. Saapa nähdä miten miehen käy, sillä toukokuun 16. päivä täytän 74 vuotta ja kaksi viikkoa myöhemmin entiselle pormestarille, ohjaajalle ja loistavalle näyttelijälle on kertynyt vuosia 94. Melkoisen iän on hänkin saavuttanut.

Olen hänen rinnallaan pelkkä pojan kloppi ja saman ikäinen nyt kuin tarinani äiti saadessaan tyttärensä. Oma isyyteni on toisella tavalla hankittua, sillä poikani, nyt jo aikuinen ja isä itsekin, on tullut elämääni toista tietä. Papereissa olen toisenkin lapsen vanhempi. Filippiineillä elää ja kasvaa "Little" Jorma Goza Soini, joka on syntymätodistuksessa poikani. Jos joku kaivaa asian esiin kuolemani jälkeen, on siinä pikku pulma ja puuha perunkirjoittajille. Little Jorma tai oikeastaan hänen äitinsä on tuottanut minulle elämäni suurimman ilon ja syvimmän surun, josta en ollut päästä ylös. Omituinen kuin olen, oli työn takana antaa Melanielle anteeksi hänen lemmenretkensä sydämessäni saakka.

Sisimpäni monen, katkeruudellakin maustetun solmun aukaisi The Blacklist. Kymmenen kauden ja yli sadan jakson yhdysvaltalaista rikosdraamasarjaa alettiin esittää syyskuussa 2013. Tällä hetkellä se lienee katsottavissa Suomessa kahdessa eri suoratoistopalvelussa. Mutta mikä sarjan löytö sitten aukaisi monta itsekkään sieluni solmua? "ANTEEKSIANTO EI VOI MUUTTAA MENNEISYYTTÄ, MUTTA SE VOI MUUTTAA TULEVAISUUDEN."

Vaikka moni sanoo, ettei ole hyväksi elää eilistä eikä huomista, vaan tätä päivää, kannan mukanani koko ajan pitenevän menneisyyden ja lyhenevän tulevaisuuden. Yksi parhaimmista tämän tien kumppaneista on reippaasti yli kymmenen vuotta kirjoittamani ja julkaisemani päivänkirjanomaiset blogit. Kuinka hyvin kirjoitusalustan nimeksi sopiikaan Elämän tähden.

Kirjoittamisen lisäksi luen tekstejäni ja taivallan tietäni uudelleen. Kissalla sanotaan olevan yhdeksän henkeä, mutta muilla ei niitä liene kuin yksi. Ehkä siitäkin syystä meillä on muisti, jonne tallennamme tarpeellista ja tarpeetonta, mutta myös muistoja. Joita jotkut eivät haluaisi muistella, mutta väkisin muistavat. Toiset vastaavasti haluavat muistaa ja elävät elettyä ajan patinoimana uudelleen. Itselleni kenenkään ainokainen elämä ei olekaan kertakäyttötavaraa.

Ei kommentteja: