Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 15. elokuuta 2023

Ihana höpöttäjä

Tänäkin aamuna jatkoin jo pari kuukautta kestaneitä joka-aamuisia uinteja tai oikeastaan pulahduksia Hyrylän seudun lukuisilla uimapaikoilla. En mitenkään erityisesti pidä enkä inhoa uimista, mutta vedestä pidän ja siinä piipahtelusta. Aiemmin ajattelinkin, että mahdollisen vapaa-ajan asuntoni olisi aina ehdottomasti oltava veden äärellä, vaikka se olisikin vain allas. Näin on ollutkin vuosikymmeniä. 

Mutta aika ja olosuhteet muuttavat minuakin. Nyt elämäni leppostamusjaksolla ei itselläni muuta olekaan kuin vapaa-aikaa, joten kaikki asuminen on vapaa-ajan asumista vapaa-ajan asunnoissa.

En lähde enää viettämään työajan ulkopuolista vapaa-aikaa minnekään kesämökille tai muualle, vaikka siirrynkin talvikaudeksi linnunteitä yli 8000 kilometrin päähän. Vuosia menin Thaimaan Pattayalle, Jomtienin kaupunginosaan Päiviksen (ja vähän minunkin) Seven Seasin condoon, jonka olohuoneesta kilometrin mittaiseen uima-altaaseen on matkaa viisi metriä. Monilla mittareilla luksusta siis.

Viime talvenakin olin siellä ensin kuukauden ja sitten monen kuukauden kuluttua vielä toisen. Pian lähden taas noin puoleksi vuodeksi samaan maahan, mutta nyt taidan mennä suoraan Siaminlahden toiselle puolelle. Kapinoivien maakuntien naapuriin, lähelle Malesian rajaa, jonne maitse on Jomtienilta yli 1000 kilometriä. Phatthalungissa on uima- ja varsinkin merivesi usean kymmenen kilometrin päässä.

Mutta moneen tottuu. Hirressäkin sanotaan ensimmäisen minuutin olevan pahin. Viime talvena, neljän kuukauden aikana en uimavettä erityisesti kaivannut, vaikka lämpöä riitti. Ja vettä taivaalta, sillä sadepäiviä oli saman verran kuin aurinkoakin.

Tosin teimme hankkimallani skootterilla pariinkin lähiseudun turistikohteeseen ja rannoille jonkun päivän matkan tai matkoja. Tutuksi tulivat muun muassa Krabi ja Koh Lanta.

Mutta takaisin alkuun, sillä ajatusten virta karkasi ja vei blogini aivan muualle kuin piti. Aamulla nimittäin tapasin Urkan uimalammella naisen, ehkä ystäväni, joka sanoi, että ihmisiä on hänestä mukava tarkkailla. Ajattelin ja jutustelun lomassa kysyinkin, että mitähän mahtanet minusta ajatella tarkkailusi tuloksena? Tähän hän, että olen ihana höpöttäjä. Sitä olen päivän mittaan maistellut.

Ei kommentteja: