Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 14. helmikuuta 2023

Miestenpäiviä ja liikavarpaita

Pari päivää sitten jaoin ylläpitämässäni ryhmässä linkin Iltalehti Plussan artikkeliin, joka kertoi thaimaalaisen naisen epäonnisesta avioliitosta puolison ylenpalttisen juomisen vuoksi. Siihen "eräs" luunsa Thaimaahan saakka roudannut konahti, että maksumuurin takana, joten antaahan olla lukematta. Kommentoin: "Maksumuurin takana, kirjoitti joku. Se on totta, sillä vain aniharva asia on kaikin tavoin ilmaista. Iltalehti Plus maksaa ensimmäisen kuukauden 99 senttiä."

Siitähän riemu nousi eräällä, joka on muuten vaan sellainen tai sitten hänellä oli tosimiesten päivät. Joka tapauksessa mies parahti, ettei lue juorulehtiä juuri muutenkaan ja sitäpaitsi, jos on käyttänyt lehden kokeilukuukauden, maksavat jatkot 6,99 kuukaudessa 🤣. Tahän minä, että maksaahan joku viinasta ja tupakastakin.

En lainkaan arvannut, että siellä olikin kengän täydeltä liikavarpaita. Itse kyllä ajattelen niinkin, että siellä saattoi olla myös rempseästä alkoholinkäytöstä aristava hipiä, sillä aasinsiltaa myöten tämä "eräs" halusi tulla vuorostaan minun iholleni, juomattomuuksiini ja juomisiini.

Jatkoimme sanailua ja vastasin, että aikoinaan mittasin keittämäni pontikan vahvuutta polttamalla sitä kossupullon korkissa. Sinistä liekkiä katsellessani pohdin, etten ole ollenkaan varma hulluuden ja tyhmyyden alkavan, jos ei laita moista polttoainetta sisäänsä. Lisäsin vielä, että alle kymmenen vuoden siivua ei kyllä kannata ruveta juomaankaan. Sanoi minulla olevan melkoisen kieroutunut käsitys alkoholista. 

Opetella tulemaan itsensä kanssa vuodesta toiseen yhtäjaksoisesti selvinpäin on taitolaji, johon eivät kaikki kykene tai halua. Minulle sen sijaan passaa kaikki eikä itseäni juuri närästä toisten tavat. Niiden kauppaaminen kylläkin joskus, eikä mustalla kirjalla muksiminen ole niistä vähäisin. Mutta silloin tällöin kekkulissa oli kieltämättä mukava aikansa vipeltää ja hölmöilläkin. Toisin kuin väitetään, viina ei ole viisasten juoma vaan kaikkien, tyhmienkin keinotekoinen tapa muuttaa edes hetkeksi välillä tympeääkin todellisuuttaan.

Itse en ole viinan kanssa koskaan saanut yhtään ainutta asiaa paremmalle tolalle. Mirriäkin olen saanut sen kanssa sekä ilman ja naimisiinkin olen ollut menossa niin kännissä kuin selvinpäinkin. Känniseen avioliittoon en ehtinyt ja vesiselvät liittoni karahtuvat kiville aivan muuhun kuin viinan vähyyteen. 

Kaikki tämä tyhjänpäiväinen sanailu, mutta sinällään mukava tapa viettää tai tappaa aikaa vain siksi, että nuukuuttaan eräs lukee ilmaista Facebookia ja ilmaisia juorulehtiä, mutta jää paitsi maksullisesta osuudesta koska se maksaa kuukaudessa saman verran kuin yksi olut hieman tasokkaammassa suomalaisessa juomapaikassa..... 

Kylläpä tekikin hyvää välillä pölläyttää hieman..... 🤪. 

Ei kommentteja: