Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 19. heinäkuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 347

Olen tehnyt Facebookiin ryhmiä, joista yksi on Jomtien Pattaya Beach. Montakin syytä perustamiseen ja ylläpitoon on, mutta tässä yksi. Olin innokas suljetun  Thaimaan Ystävät ryhmän seuraaja ja kirjoittajakin, kunnes en enää mahtunut joukkoon. Tai olisin mahtunut, mutta eivät mielipiteeni, sillä mainittu ryhmä ei salli juuri mitään kielteistä sanottavaa Thaimaasta. Ylläpito aikansa poistelikin kommenttejani, kunnes viimein poisti minut kokonaan. Nyt olen ehkä jälleen muonavahvuudessa, mutta nyt pysyn siinä joukossa vaiti. 

Halusin ja haluan silti yhä sanoa sanottavani, joten perustin uuden, Pattaya-aiheisen ryhmän. Siellä jokainen saa sanoa mitä lystää, jos jättää henkilökohtaisuuksiin menevät solvaukset sivuun. Tästä hyvähenkisestä jengistä en ole koskaan poistanut ketään, vaan olen vastannut alamittaisuuksiin alamittaisuuksilla. 

Mutta ryhmän ylläpitäjällekin löytyy toisten laatimia sääntöjä. Kun siihen istuttaa kaksinaismoralismin, saattaa joutua lähes pikku jumalan asemaan itsensä nostaneen Facebookin kanssa tukkanuottasille. Suomalaisittan Naamakirja sallii välillä melkein mitä tahansa, muttei kuvaa lapsesta ilman vaatteita. Jonka johdosta se poisti yhden 15-osaisen Filippiinit blogisarjani linkityksistä.

Mieleen tuli silloin käyntini aikoinaan floridalaisessa ruokakaupassa, josta ostin neljä alkoholitonta olutta. Kassalta sain neljä ruskeaa paperipussia, koska oluen nauttiminen julkisella paikalla ei ollut sopivaa. Alkoholitonta juomaa sitten siemailin kadulla pullo paperipussissa ja vieressä myi postimerkin kokoisissa bikineissä kuumaakin kuumempi misu seksipalvelujaan. Virallisesti hän myi hot dogeja.

Face-sensuurin aiheuttaneen kuvan julkaisen nyt uudelleen vanhempien luvalla. Voi olla, että se ei tartu nyt kaksinaismoralismin vartijan haaviin, koska Face-linkityksissä näkyy vain sivun ylimmäinen kuva. Voi myös olla, että kuvat ylipäätään eivät päädy paperikirjaani, jos sen joskus saan tehtyä. 

Ehkä yksi vinoutuman huipentuma oli, kun näytin kuvaa yhdelle suomalaiselle äidille. Hänkään ei ymmärtänyt minua. Vaan totesi ymmärtävänsä Facea, kun maailmassa on niin paljon pahuutta. Niin onkin, mutten usko lainkaan, että sen korjaaminen onnistuu peittelemällä yhtä maailman luonnollisimmista asioista. Tai toisaalta, mitä Luojani kysyikään paratiisissa Aatamilta ja Eevalta: "Kuka teille kertoi, että olette alasti?"

Ei kommentteja: