Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 9. syyskuuta 2019

Turkin turbaanikurpitsa

Keväällä kirjoitin, että sain vastavuoroisesti Bulgariasta hyötykasvien siemeniä, kun lähetin sinne vastaavia, Thaimaasta tuomiani tuotteita.

Joukossa oli pussi, pari, joita luulin aivan tavallisiksi kurpitsansiemeniksi. Ihmetellen kasvamista katselin kasvihuoneessa ja sen edessä laatikossa. Jotenkin ne näyttivät toisenlaisilta, mutta annoin asian olla. 

Toissapäivänä innostuin sitten ottamaan selvää mitä mahdan viljellä. Mutta tämänkin tein vasta sen jälkeen, kun olin ensin yhden lautasellisen niitä syönyt. Koska aamulla heräsin, eivät ne ainakaan kuolemaksi olleet.


Vaan itse asiassa oikein hyvän ruuan sain aikaiseksi, vaikka vasta otan ensi askeleita ruuan teossa.

Ruokablogeja en silti aio kirjoitella, vaikka jotakin aiheesta kerronkin silloin tällöin. Pienviljelijä kun verottajan mielestä olen. Silloin on oltava jotain viljeltävääkin.

Omaa tuotantoa olleet luomuperunat olen syönyt jo ajat sitten, mutta muutakin kasvihuoneesta mainittujen kurpitsojen lisäksi löytyy.

Ruohosipulia, paprikaa, kurkkua ja tomaattia makkaranpalojen joukkoon ja sitten pannulle paistumaan. Vähän roiskasin joukkoon verenpainelääkettä eli suolaa sekä murskattua pippurisekoitusta. Oikein hyvää eikä lainkaan perinteistä äijäruokaa.


Mutta mitä nämä kurpitsani sitten ovat? Hauska ja nopeakasvuinen. Pitkät versot kasvatetaan säleikköön tai maata pitkin. Tekee suuria turbaaninmuotoisia, monenvärisiä kurpitsoja. Voidaan syödä, mutta kasvatetaan lähinnä koristekäyttöön.

Ei kommentteja: