Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 27. syyskuuta 2019

Salossa kaupungin vieraana

Olen ollut parin päivän yönylireissulla muiden Tuusulan kuntapäättäjien kanssa tutustumassa Salon tapaan hoitaa kuntalaisten yhteisiä asioita.

Puitteet siihen ovatkin koneistolla melkoisen hulppeat, sillä haavojen ja arpien lisäksi Nokia jätti lähtiessään melkoisen komeat rakennukset.

Salo on 9 tai 10 kunnan kuntaliitoksen jälkeen yli 50 000 asukkaan dynaaminen kokonaisuus. Kun Tuusulan on vaikea tasapainoilla kunnan 3 kylän kanssa, on niitä Salolla yli 20. Siis sellaisia, joissa kaikissa on asemakaava ja kunnallistekniikka. Joten kyllä siinä sarkaa ja vääntöä riittää. Nostan hattua.

Sijaintikin on loistava eteläisessä Suomessa varsinkin, jos niin sanottu tunnin rata Turkuun tulee. Ja tuleehan se.

Kävimme myös koko porukalla hörppimässä kahvit Matildan Marinassa, jossa Elämän tähden ry:llä on kaksi matkailuajoneuvopaikkaa aivan meren rannassa. Mutta sen lisäksi myös omistusosuus yli 700 hehtaarin merialueesiin, joiden sisällä on kokonaan luonnonsuojeltu saarikin.

Vaikka en pienenä palasena Tuusulan koneistossa ole saanut mitään aikaan, on matka politiikkaan synnyinkunnassani ollut mielenkiintoinen. Kun lähdin mukaan kuntalaisten valitsemana päättäjänä, oli minulla jokunen hyvä ajatus kotikuntani hyväksi. Mutta yhteenkään en ole saanut edes oman, poliittisen ryhmäni ja viitekehyksen tukea 😖😖.


Ei kommentteja: