Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Suomen ja Viron maakunnat

Jormas: Suomella ja Virolla on paljon samantapaisia asioita historiassaan. Siloin tällöin tapaa esimerkiksi suomalaisia, jotka puhuvat Virosta Eestinä perustelunaan, että Viro on vain maakunta. Tätä perustelua käyttävät virolaiset itsekin.

Mutta suomeksi Viro on Viro ja Ruotsi on Ruotsi eikä Sverige eikä Sweden. Mutta entäpä Suomi sitten? Ennen kuin nimi vakiintui tarkoittamaan nykyistä Suomen valtiota, se tarkoitti Varsinais-Suomea maakuntana tai varsinaissuomalaisten asumaa aluetta. Oli siis maakunta nimeltä Suomi ja maakunta nimeltä Viro.

Kuten jo parina päivänä kirjoitin, tein yhden frendin ja Niilon kanssa maakuntamatkan Varsinais-Suomen hotelleihin. Eikä kukaan meistä kolmesta ollut vapaamatkustaja eikä siipiveikko, vaan jokainen maksoi yöstään. Tai joku maksoi kaikki 😅.

Niihin hotelleihin, joihin pääsimme, oli Niilolla oma hinta. 10-30 euroa.  Henkilökunta suhtautui aina hyvin ystävällisesti ja joka kerta se sai oman tervetuliaspussinsa. Oli puruluuta, ruokaa, makupaloja, kakkapusseja jne. Joskus ruoka- tai vesikuppi ja kerran huopakin, jotka tosin piti palauttaa lähtiessä.

Myös Niilo puolestaan suhtautui varsinaissuomalaisiin ystävällisesti. Niin koiriin kuin ihmisiinkin. Ja kulki kuin kävelykadun ihmiset valomerkin aikaan. Laidasta laitaan.

Aurajoen rannalla tapasimme joukon alan miehiä ja naisia juomineen. Puhuin heille koiran kaipuusta. Sanoin laittaneeni Faceenkin ilmoituksen kuvan kera, että 7-vuotias Niilo on tyttöystävää vailla. Nimimerkiksi pistin "poikuus tallella", mutta ei yhtään vastausta.

Tähän oitis, aikuisen ikään tullut, ikänsä laivoilla töissä ollut kaunotar Aurajoen rannalla: "Että joo joo, väärä lähestymiskulma. Ainakin turkulaiskoiratytöt ja -naiset etsivät kokeneita koiramiehiä eivätkä mitään poikasia." 🤣🤣🤣


Ei kommentteja: