Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. lokakuuta 2018

Koirat ja ihmisten roskat

jormas: Kanssani suhteellisen taattu keskustelun aihe ovat koirat. Varsinkin ne, joilla ei ole ihmiskotia.

Tämän kerran somekeskustelu piti sisällään myös tekemisiäni arvoinnin, että en liene mielestäni vastuussa koirien lisääntymisistä, kuten en muustakaan aiheeseen liittyvästä. Mutta sen verran olen sterilisaatioita ja kastraatioita maksanut ja ollut muutenkin projekteissa mukana, että kyllä vain, katson olevani vastuussa.
Joten somessa älämölöttämisen lisäksi teen myös jotain.

Ihminen on touhunnut 10 000 vuotta koirien kanssa ja vastuu siitä kaikesta on nyt elävillä ihmisillä. Syylliset hallitsemattomaan tilanteeseen löytyvät meistä kaikista. Ainut syytön jengi on koirat.

Nämä kaiken tietävät tietävät, että mielestään ainut oikea lääke on kaikkien irtokoirien lahtaaminen Thaimaassa. Ja kun he eivät sitä saa aikaan, on muu vastuunkanto asiassa puhdas ja pyöreä nolla.

He ovat sitä mieltä, että jos en ruoki koiria, ne vähintään kuolevat nälkään. Itse kuitenkin ajattelen, että ihmisen ruokkima koira on ihmisiä kohtaan ystävällisempi, kuin nälässä pidetty ja rottinkepillä hakattu.

Sitten joku ihmettelee ja sanoo, että suhtaudun asiaan tunteella. Niin suhtaudunkin, mutta toisinajattelijat eivät tappamisen vimmassaan edes huomaa omia tunteitaan.

Uusi elementti eilisessä keskustelussa oli, että koirat varsinkin Thaimaassa ovat järjestään hyödyttömiä. Minä ymmärrän tämän näkemyksen. Jos ei omien korvien välistä tavoita omaa olematonta henkisyyttä, lienee mahdotonta löytää sitä muistakaan.

Samalla mittarilla mitattuna voisin kysyä ja kysynkin, että mitä ylipäätään ihminen näkee tai saa täysin turhalla, tarpeettomalla ja hyödyttömällä lomallaan. Hän kiikuttaa tänne otsa hiessä ansaitsemansa sataset tai tonnin, joista hyötyy pienessä ikkunassa ainoastaan paikallinen yrittäjä saatuaan ensin kyseisen farangin haukkumiset. Joiden kohteena on käytännössä koko kansa.

Ja isossa ikkunassa Thaimaa sulkee kokonaisia rantoja ja peräti saaria, kun ne hukkuvat turistien jättämään paskaan ja roskaan.

Kun sitten nämä silmissäni vastuuttomat älyn jättiläiset sanovat, että on vastuutonta ruokkia koiria, ajattelen vanhana pieruna nuorison malliin, että "hei haloo". 

Ei kommentteja: