Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 27. syyskuuta 2018

Podcasting

Jormas: Päivis kirjoitti eilen blogin siitä, kun olemme syventymässä maailmaan, jossa voi jakaa äänitiedostoja monellakin eri foorumilla tai ainakin linkittä omia äänitteitään moneenkin paikkaan sosiaalisessa mediassa.

Varmasti moni osaa ja selittääkin sanan Podcastin monella tavalla, kuten sen syntyhistoriankin. Itse tiedän siitä vielä niin vähän, että voisi olla syytä jättää sanomiset enemmän tietäville. Mutta jotakin sanon tai oikeastaan kopion muiden sanomana:

Mikä siis on podcast?

  • Podcasteiksi kutsutaan ladattavaksi tarjottavia ääniohjelmia, joita ei välttämättä ole lähetetty radiossa lainkaan - tai jotka on ennen radioesitystään julkaistu verkossa.
  • Kun tilaat podcastin laitteeseesi, saat ilmoituksen uuden jakson ilmestymisestä. Jos sen sijaan haluat kuunnella ohjelmaa ilman verkkoyhteyttä, lataa podcast laitteen muistiin.
  • Podcast- ja podcasting -sanojen taustalla ovat Applen iPod-laite ja broadcasting.
  • Suosittuja podcasteja Yle Areenassa ovat muun muassa Noin viikon uutistensisarohjelma Noin viikon radio, masennusta käsittelevät Depressiopäiväkirjat sekä Antti Holman isännöimä fiktiivinen radiokanava Radio Sodoma.
  • Maailmalla podcastit ovat iso ilmiö. Esimerkiksi murhamysteeri The Serial, viikottainen radioshow This American Life sekä Heavyweight ovat keränneet paljon kuuntelijoita.

Ei kommentteja: