Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. syyskuuta 2018

Olikohan ennen kaikki paremmin?

päivis: Ennen ei ollut laitteita, joiden kanssa olisi ollut jatkuvasti suuria murheita. Nykyään on toisin. Käytössäni olleista tietokoneista jokunen on hajonnut kesken kaiken. Samaa täytyy sanoa myös älypuhelimista. Nyt murhetta on tuottanut kannettava tietokoneeni, jolla tätä blogia yritän silti kirjoittaa.

Viime syksynä minulta hajosi puhelin, suht uusi laite, jonka olin saanut Jormalta. Onneksi meillä oli Thaimaassa varalta vanha puhelin, jota käytin kotiin paluuseen saakka. Toisen merkkiseen laitteeseen totuttelu tietysti vie aikansa, ja kun Suomessa rikkoutunut puhelin korjattiin, edessä oli taas ikään kuin alusta aloittaminen.

Ennenhän puhelin oli vain puhumista varten. Nyt niillä tehdään lähes tulkoon kaikkea muuta kuin puhutaan.

Jorma sai tämän tietokoneen jotenkin toimimaan, mutta ei tällä kyllä juuri tätä blogia enempää viitsi kirjoitella. Johonkin remonttiin tämä pitää pikimmiten toimittaa. Tästä ovat myös nyt kadonneet kaikki suosikkisivustoni, joista moni on salasanojen takana.

Ennen tietokoneita kirjoittelin ensin ihan tavallisella kirjoituskoneella. Jos paperiin hakattuihin sanoihin tuli kirjoitusvirhe, sen sai pyyhittyä pois valkoisella korjauslakalla. Jos hyvin kävi, korjauksen päälle saattoi onnistua kirjoittamaan sanan uudelleen. Joskus 1980-luvulla ostin sähkökirjoituskoneen, jossa oli korjausnauha, jolla virheiden korjaaminen oli helpompaa ja siistimpää.

Tietoa etsittiin ennen tietosana- ja muista kirjoista. Nyt tuntuu, että ilman Googlea ei tietoa löydä mistään. Viimeksi tosin Laukaassa kaivoin jonkun sanan sivistyssanakirjasta. Niitä teoksia arvostan edelleen. Ihan pulassa en sentään nytkään ole, sillä Google ja moni muu asia löytyy puhelimellakin. Tällä hetkellä eniten googlettamani haku on, kuinkas muuten, "saapuvat lennot".

Ei kommentteja: