Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 5. tammikuuta 2018

Elämän tähden ry ja sen logo

jormas: Yli neljännesvuosisata sitten perustimme yhdistyksen, jonka tarkoitus on sama edelleen. Vain kohderyhmä oli alussa rajattu osaan ihmisistä. Tänään toiminnan piirissä on kaikki elävä ihmisistä eläimiin ja kasveihin.

Toiminnan ydin on kaiken elämän suojeleminen ja sen laadun parantaminen elämänmakuisin yhteiskuntavastuun keinoin.

Lähes yhtä kauan on kestänyt, että yhdistyksen logo on saanut nykyisen muotonsa ammattilaisen, Sari Rinteen toimesta. Siitä hänelle iso kiitos.

Toki matkan varrella on ollut useita minunkin tekemiä kyhäelmiä. Mutta niistä kaikista puuttui "se jokin".


Mutta mitä se jokin sitten on? Minäpä kerron. Kun menin ajatuksineni Sarin kotiin ja kerroin mitä kaikkea logoon toivon ja miksi, katsoi hän pää kallellaan ja silmät sanoivat kysyvästi, että noinko paljon. Suu sen sijaan sanoi, että istutaan ja tehdään. Paljon ja paljon ja tulos on loistava ja ainutlaatuinen.

Ennen kaikkea logoon piti saada tunne ja paljon elämän peruspalasia. Piti olla kaksi ihmistä käsi kädessä siksi, että sen pitää tuoda esiin välittäminen ja rakkaus. Sitten oli saatava kansallislintumme laulujoutsen sekä tietenkin vettä, sillä sitä ilman ei elämää pallollamme ole. Piti olla sininen meri tai järvi. Ja tietenkin elämän väri vihreä, jonka aistimme parhaiten aamukasteen aikaan. 

Mukana oli oltava myös kansalliskukkamme kielo, jossa on myös kukkaa suojelevat lehdet. Sitten mukaan oli saatava taivaankappale, kuu tai aurinko kunkin oman käsityksen mukaan. Sen oli  loistettava myös pimeydessä, sillä ilman pimeyttä ei ole myöskään valoa.  

Ei kommentteja: