Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 27. marraskuuta 2017

Muiden maiden uutisia

päivis: Kanavien palattua televisioomme, tulee taas seurattua (rajallisesti) maailman tapahtumia. Tällä puolella palloa maailma tietysti tarkoittaa lähinnä Aasiaa. Englanninkielinen japanilaiskanava NHK-World ainakin uutisoi aiheita maista, jotka ovat kutakuinkin lähellämme: Koreoita, Indonesiaa, Nepalia ja tietysti Japania.

Luultavasti tämän tienoon uutisista vain Indonesian Balilla uhkaava tulivuoren purkaus on aihe, joka on päätynyt myös suomalaismedioihin. Ja sekin todennäköisesti vain siitä syystä, että Balilla on suomalaisia matkailijoita. Täälläkään se ei ihan ykkösuutinen ole. Ensimmäisenä NHK-World uutisoi videomateriaalin kera pohjoiskorealaisen sotilaan pakoa Etelä-Korean puolelle. Pakenijaa tulitettiin pohjoisen puolelta ja uutisen mukaan hänet on saatu siirrettyä rajalta sairaalahoitoon. Japanin pääministeri toivoo Yhdysvaltojen näyttävän mahtiaan Pohjois-Koreaa kohtaan.

Nepalissa puolestaan eletään vaalitunnelmissa. Olisikohan kyse kongressivaaleista. Muutamat ehdokkaat ovat päässeet kertomaan ajatuksiaan television välityksellä. Joku kansalainenkin pahoittelee kanavalla, että maata kohdanneen maanjäristyksen jälkeen edelleen monet joutuvat elämään teltoissa. Vaalien jälkeiseltä hallitukselta odotetaan tietysti ihmeitä.

Tätä ei uutisissa kerrottu, mutta vahvasti näyttää, että joulu on
tulossa tänne Thaimaan Pattayallekin.
Talousuutisten puolella esiteltiin tapaa, jolla puhelinsovelluksen kautta yksittäiset tuotteet vaihtavat entistä nopeammin omistajaa. On myös kehitetty laite, jolla henkilö (erityisesti sopii 30-40-vuotiaille naisille) voi ottaa kasvoistaan kännykällä kuvan, jonka avulla laite tekee ihoanalyysin. Sen jälkeen laitteesta tulee oikein annosteltuna koostumukseltaan sopivaa voidetta, jolla ihoa voi sen jälkeen hoitaa.

Tokiossa pidetään näköjään myös Olympialaiset vuonna 2020. Kanava on tänään näyttänyt Okinavassa asuvaa soihdunkantajaa, joka kantoi vuoden 1964 Olympialaisten soihtua. Noihin aikoihin tuntuu liittyvän myös kipeitä, sota- ja miehitysajan muistoja.

Sääritiedotteessa puolestaan näytettiin Kiinasta kauniita pakkas- ja lumikuvia. Jonkinlainen monsuuni riepottelee lähitienoota, joten Thaimaan eteläinen osa, johon muun muassa Phuket kuuluu, saa seuraavien päivien aikana vettä niskaansa.

Mutta kyllähän ainakin Japanissa on huomattu, että prinssi Harry on kihlautunut ja aikoo keväällä avioon. Varmaan tätä hehkutellaan myös Suomen tiedotusvälineissä. Muualtahan nämä uutiset pitää repiä, kun meiltä nuo kuninkaalliset puuttuvat kokonaan.

Ei kommentteja: