Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 21. marraskuuta 2017

Autuaan tietämättömänä maailman tapahtumista

päivis: En ole kuukauteen seurannut uutisia. Voisin melkein jopa sanoa, että EVVK eli ei voisi vähempää kiinnostaa. Sen verran tiedän, että Trump kävi Aasiassa, mutta ei Thaimaassa. Joku oudon mallinen asteroidi tai vastaava on havaittu avaruudessa ja Cheek järkytti fanejaan ilmoittamalla, että lopettaa uransa. Anteeksi, jos tuon järisyttävän informaation jakanut julkimo on joku muu kuin Cheek.

Ehkä tuo taivaallinen tieto on ainut, jonka jotenkin voisin sanoa kiinnostavan. Ei kuitenkaan niin paljon, että olisin lukenut uutisen otsikkoa pitemmälle. Täysikuun olen täällä tällä reissulla nyt nähnyt yhden kerran. Silloin vietettiin juhliakin.

Kun Anne Pohtamo läksi vuonna yksi ja kaksi maailmalle ja häneltä kysyttiin jossain lehtihaastattelussa mielenkiinnosta maailman tapahtumia kohtaan, Anne-tyttönen tokaisin siihen, että häntäpä ne eivät juuri kiinnosta. Taisi misseys kiinnostaa enemmän. Muistan, että tiedostavissa piireissä, joissa niihin aikoihin liikuin, asia särähti pahasti korvaan. Etteivätkö tosiaan maailman asiat kiinnosta! Järkyttävää. Nyt olen itse samassa tilanteessa.

Suomen tai maailman tapahtumien sijaan on ihan mukava vain seurata, mitä
omassa ympäristössä tapahtuu. Tässä tehtiin käsipelillä betonista tietä
Jomtienin rannalla muutama viikko sitten.
Aamulla ensimmäiset kiinnostavat asiat liittyvät lähinnä päivän säähän. Mahtaako tänään tulla sadekuuroja. Ja mitä sitten vaikka tulisikin. Näillä seuduilla Thaimaassa sateet yleensä tulevat ja menevät vaikuttamatta kummemmin lämpötilaan. Se pysyttelee enimmäkseen 30 asteen tietämissä satoi tai paistoi.

Kun Vietnamissa riehui taifuuni, sen vaikutuksia täkäläiseen säähän tuli seurattua jonkin verran, mutta lähinnä kotipihan palmujen välityksellä. Kun ne jaksoivat heilua vimmatusti, tiesimme, että taifuuni ei Vietnamissa ole vielä hellittänyt otettaan. Kun päiviä jatkuttuaan tuuli viimein tyyntyi, ymmärsimme, että Vietnamissakin se on hellittänyt.

Suomen säätietoja tulee tietysti pantua merkille silloin, kun netistä silmiin osuu jotain aiheeseen liittyvää. Nyt on kai povattu eteläänkin lunta.

Kuninkaan hautajaiset eli tuhkaamiseen liittyvät seremoniat tuli toki seurattua melko tarkastikin television välityksellä. Nyt kuninkaallinen mielenkiinto on kohdistunut lähinnä uusiin 20 bahtin seteleihin. Myös uuden kuninkaan suuret kuvat julkisilla paikoilla on pantu merkille. Samalla edesmenneen kuninkaan kuvat ovat olleet vähenemään päin.

Suomen päivänpolitiikasta en tiedä yhtikäs mitään. Tai sen verran kyllä, että Kirri-Tikkakoski-moottoritie on kai viimein saamassa rahoituksen. Olisiko siinä kuukauden ajalta sopiva annos poliittisesta päätöksenteosta? Matti Vanhasen sairaalareissun jostain välineestä bongasin ja sekin on nyt tiedossa, että Aira Samulin sai kutsun linnanjuhliin.

Thaimaan pääministerin viikoittaista (ehkä) puhetta olen muutaman kerran seurannut hetken televisiosta. Se tekstitetään englanniksi, mutta kun pääministeri puhuu niin nopeasti, en oikein pysy mukana tekstivirrassa. Puhumattakaan, että ennättäisin kunnolla ymmärtää, mitä hän mahtaa sanoa. Se on kuitenkin käynyt selväksi, että kansalta toivotaan malttia hankaliksi koetuissa tilanteissa.

Ei kommentteja: