Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kehittämisverkostoja Tuusulaan

päivis: Tänään järjestettiin Hyrylän kirjastossa eteläisen Tuusulan kehittämisverkostojen aloitustilaisuus. Tuusulan kunnan kotisivuilla kerrotaan perustettavista kehittämisverkostoista näin:

"Tuusulaan perustetaan uudet kaikille avoimet kehittämisverkostot. Alueelliset kehittämisverkostot ovat kunnan, paikallisten yritysten, yhdistysten, seurojen ja järjestöjen edustajien, sidosryhmien sekä asukkaiden yhteistyön ja yhteiskehittämisen alustoja.

Verkostojen ensimmäiset tilaisuudet järjestetään kesäkuussa Kellokoskella, Hyrylässä ja Jokelassa. Alueellisia kehittämisverkostoja perustetaan eri puolille kuntaa. Etelä-Tuusulaan perustetaan kolme verkostoa: Hyrylä, Riihikallio ja Lahela. Lisäksi perustetaan omat kehittämisverkostot Jokelaan ja Kellokoskelle. Nämä verkostot korvaavat nykyiset Keskustojen kehittämistoimikunnat.

– Kehittämisverkostoissa on mahdollista toteuttaa erilaisia projekteja, kehittämishankkeita ja tapahtumia kunnan elinvoiman ja asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi, kertoo kehittämispäällikkö Heidi Hagman."

Menin itse paikalle oletuksella, että perustettavia verkostoja on vain yksi, Hyrylän kehittämisverkosto. Täytyy myöntää, että hieman piti nieleskellä, kun ymmärsin, että Myllykylän katsotaankin Hyrylän sijaan kuuluvan Lahelan kehittämisverkostoon. Eipä Riihikallionkaan kehittämisverkosto olisi yhtään sen luontevammalta kotipesältä tuntunut.
Eteläisen Tuusulan kehittämisverkostojen ensimmäisessä kokoontumisessa
oli paljon mielenkiintoista kuultavaa. Jo ensimmäisellä kerralla kerättiin
myös ideoita tulevaisuuden varalle.
Käytännössä Myllykylällä tai myllykyläläisillä ei ole luontaista yhteyttä Lahelaan. Ei ainakaan suurella osalla meistä. Lahelasta kyllä moni omalla autolla pääkaupunkiseudulle kulkeva käyttää työmatkareittinään Myllykyläntietä. Ehkä asia on heidän näkökulmastaan ihan toinen. Lähin elintarvikekauppamme tosin on Lahelassa. Hyryläänhän täältä useimmiten lähdetään ja sinne mentäessä Lahela on ainakin meille vasta kakkosreittivaihtoehto. Eikä se ykkönenkään ihan Riihikallion poikki kulje. Sivuaa kylläkin.

Ihan tyhjin taskuin kehittämisverkostojen toimintaa ei tarvitse lähteä pyörittämään. Koko kunnan alueelle rahaa on tälle vuodelle korvamerkitty 30 000 euroa. Eri verkostoihin asukasmäärien mukaan jaettuna se on loppujen lopuksi melko vähän. Rahaa suuremmin toivein tässä onkin kuitenkin lähdetty peräänkuuluttamaan hankkeita ja jaettavia ideoita, joiden toteuttaminen ei maksa mitään. Palkaksi voisi saada vaikka hyvän mielen yhteen hiileen puhaltamisesta.

Nykyistä muotitermiä käyttäen kehittämisverkostoiden ympärillä käy tällä hetkellä kova pöhinä. Kirjaston tilakin oli aivan ääriään myöten täynnä aiheesta kiinnostuneita. Pidimme uuden Lahelan kehittämisverkoston ihmisten kanssa lyhyen palaverin tilaisuuden päätteeksi. Nyt olisi hyvä aika alkaa miettiä, mikä olisi esimerkiksi meillä Myllykylän Omakotiyhdistyksen rooli tuossa kehittämisverkostossa.

Sitä ennen aiheeseen pääsee käsiksi liittymällä Lahelan kehittämisverkosto -nimiseen Facebook-ryhmään. Samalla periaatteella Facebookissa on nimetty kaikki muutkin kehittämisverkostot.

Ei kommentteja: