Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 6. toukokuuta 2017

Tuusulan seurakunta ja Vapari, osat 1 ja 2

OSA 1 (4.5.2017)


jormas: Herättelin jokunen päivä sitten aiheesta Facebookissa keskustelua lyhyellä toteamuksella ja kysymyksellä: "Päivän Keltainen Keskari kirjoitti, että Tuusulan seurakunta ei myöntänyt avustusta kehitysvammaisten jalkapalloseura Vaparille. Haettu summa saattoi olla 250 euroa. Yritin etsiä perusteluja, mutten löytänyt. Osaako joku kertoa?"

Keskustelua ja kielteisen päätöksen perusteluja asiasta tulikin riittävästi. Varsinkin avustuksen hylkäämistä esittäneet seurakuntapoliitikot perustelivat päätöstä, että eihän tässä ollut mitään outoa eikä ihmeellistä. Tästä hieman innostuin toteamalla Facessa muun muassa näin:

"Kun kyseessä on seurakunnan entinen toiminta, joka on siirtynyt vapaaehtoisvoimin oikeaan urheiluseuraan, kun kyseessä ovat arvatenkin Tuusulan seurakunnan jäsenet, kehitysvammaiset lapset, kun kirkkoneuvoston esittelijä ja kirkkoherra ovat eri mieltä, kun mokomasta 250 euron avustuksesta äänestetään ja jätetään vastoin esittelijän esitystä myöntämättä, niin kuinka yksinkertaisena minua pidätte, kun sanotte, ettei asiassa ole srk:n näkökulmasta outoa tai mitään ihmeellistä? Tällä hetkellä koen häpeää olla kyseisen seurakunnan veroja maksava jäsen."

Juupas eipäs keskustelun lisäksi kyselin Päivi Strandénin kanssa, että onko joku muukin valmis kantamaan kortensa kekoon, jos katsellemme yhdessä omista pusseistamme kyseisen summan. Tähän on vastattu lähes kymmenen ihmisen voimin ja rahaa on kasassa suunnilleen tuplamäärä, kun Elämän tähden ry:kin laittaa roponsa.

Keski-Uusimaan toimituksen kehutuin ja parjatuin palsta lienee Keltainen Keskari. Tänään olen yhteydessä palstan toimittajaan Heikki Santavuoreen ja kysyn, että haluaisiko hän olla jollakin tavalla mukana siinä, että kyseinen palsta on ainakin kerran ollut mukana tekemässähyvää. Odotellaan siis vielä tovi ja katsotaan Santavuoren ja Vaparin mielipiteet kuinka etenemme.

OSA 2 (6.5.2017)
Olen ollut yhteydessä Vaparin joukkueenjohtaja/ikäkausivastaava Kaisa Niemiseen ja Keski-Uusimaan toimittaja Heikki Santavuoreen. Molemmat ovat, tottakai innostuneita asiasta ja olemme sopineet, että kun Santavuori palaa sorvin ääreen viikon kuluttua, olemme yhteydessä ja ratkaisemme kuinka kaikkien osallistujien yhteinen lahjoitus tapahtuu. Yhtenä vaihtoehtona on esillä ollut, että menisimme katsomaan kuun lopussa olevaa jalkapallo-ottelua Järvenpäähän ja hoitaisimme sen yhteydessä "homman satamaan". Toisena vaihtoehtona on järjestää erillinen tilaisuus, johon olen ehkä eniten mielistynyt. Santavuoren kanssa sovimme alustavasti, että se voisi olla esimerkiksi Keski-Uusimaan toimitalolla, johon kukin voisi halutessaan osallistua.

Haluan korostaa vielä uudelleen, että kyseessä ei ole rahankeräys, vaan että Elämän tähden ry on antanut pankkitilinsä käyttöön, jonne kukin voi ikään kuin laittaa talteen lahjoittamansa rahasumman, jotka sitten kiikutamme kaikkien halukkaiden kanssa yhdessä perille. Alla olevassa kuvassa näkyy tämän hetkinen tilanne sekä yhdistyksen tilinumero, jos joku haluaa osallistua talkoisiin. Siihen on ainakin ensi viikko aikaa.
Ei kommentteja: