Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Tulevan kesän ensimmäinen aamu-uinti

jormas: Eilen kävin päiviksen kanssa saunan päälle Purolammessa uimassa tai oikeastaan pulahtamassa. Laitoin siitä maininnan ylläpitämälleni Jomtien Pattaya Beach sivustoille. Johon reagoi sinällään kelvollinen kaverini Rolf Rautiainen Thaimaan lämmöstä. Että sellainen vesihän on umpijäässä. Tänä aamuna otin Rautiaisen viisaudesta vaarin ja hipsin Jokilammillemme ilman ollessa pykälän verran pakkasella. Ja totta tosiaan, vesi oli puoli astetta lämpimämpää, eli 7,5. En kyllä eroa juuri huomannut.

Enemmän mieluista iloa sai minussa aikaan samaisen postaukseni maininta, että siemaisin eilisen saunareissun päälle Lidlin alkoholittoman oluen. Kysyttiin, että miksi maininta alkoholittomasta juomasta. Totesin, että kaikille ei ole itsestään selvää olla vesiselvä varsinkaan aina eikä kaikille edes silloin tällöin.

Vähän samaan aiheeseen liittyen kävin päivä pari sitten reippaan tunnin mittaisen puhelinkeskustelun, jossa vähintäänkin melkoisesti siemailema kaverini kysyi, että kun en juo, niin mistä sitten saan fiilisten korvikkeita. Piti vähän asetella rattaita korvien välissä, jotta sain muodostettua jotenkin painokelpoisen vastauksen.

Mieleen muistui nimittäin ajat yli neljänkymmenen vuoden takaa, jolloin en todellakaan osannut pitää hauskaa ilman viinaa. Vielä pitkään raitistumisen jälkeenkin ajattelin, että kun jään eläkkeelle, niin viimeistään silloin alan juomaan taas oikein urakalla. Mutta aika teki tehtävänsä. Jo kauan olen ajatellut niin, että kahdeksankymmentä prosenttia aikuisväestöstä joutuu tinkimään enemmän tai vähemmän täydellisestä mielen raittiudesta ja aidosta elämästä alkoholinkäyttönsä vuoksi.

En nimittäin ole tavannut kuin yhden alkoholia käyttävän, jolle ei alkoholi merkinnyt mitään. Hän oli Sininauhaliiton yksi bosseista. Teologian tohtori ja lääkäri Kati-Pupita Mattila.

Ei kommentteja: