Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 22. toukokuuta 2017

Suurmarkkinat ja tyhjä Säie-paviljonki

Vuosi sitten Tuusula kertoi, että se elävöittää keskellä Hyrylää sijaitsevaa toria puisella paviljongilla. "Tässä mennään turvallisuus edellä", Tuusulan kunnan elinkeinopäällikkö Marko Kauppinen kertoi ja jatkoi, että haastamme nyt ihmiset miettimään, mitä paviljongilla voi järjestää. Varauskalenteria ollaan kunnantalolla tekemässä.

Alku näytti hyvältä ja loppuun asti suunnitellulta. Mutta jo loppukesästä kirjoitin blogin erään kädentaitajaryhmän innoittamana. Joka oli kysellyt kunnasta paviljonkia käyttöön, jotta he voisivat esitellä ja myydäkin valmistamiaan tuotteita. Vastaus kunnasta oli minulle kerrotun mukaan, että kyllä vaan sitä käyttöön saa, mutta ei tietenkään ilmaiseksi. Kun he sitten etsivät kunnasta tahoa, joka olisi Säiettä vuokrannut tai olisi tiennyt edes hinnat, oli tulos puhdas nolla. Niin vuokraamisesta vastaavan kuin hintojenkin osalta. Ei löytynyt ketään kuka olisi tiennyt asiasta saati Marko Kauppisen mainitsemasta varauskalenterista.

Kirjoitin silloin aiheesta ja päätin, että odotan talven ja palaan asiaan, jos keskeneräiseksi jäänyt kokonaisuus ei löydä perille. Ei näytä löytävän enkä usko siinä blogini paljon auttavan, vaikka jaankin tämän 10 000 lukijalle.

Viikonloppuna oli Keski-Uudenmaan suurmarkkinat, jotka järjestettiin Hyrylän torilla. Kyseessä on yksi Hyrylän keskustan suurimmista ilmaistapahtumista, joka ei tarvitse edes Montturockin kaltaista tukea. Jonka kunta oli menettää pari vuotta sitten, koska se ei saanut niin sanottua torin infraa kuntoon. Turvallisia sähköjä kauppiaille ja niin edelleen. Markkinat olivat nytkin menestys kävijöille, mutta toivottavasti myös markkinamiehille ja -naisille, joita oli saapunut satapäin ympäri Suomea. Mutta se Säie, se ammotti tyhjyyttään enkä kehtaa edes kertoa mitä mieltä tapahtuman kävijät olivat asiasta.

Paviljongissa olisi pitänyt olla näyttävästi esillä Tuusulan kunta. Miksi kuntaan kannattaa muuttaa, siellä asua ja mitä Tuusula tarjoaa tuleville ja nykyisille kuntalaisille. Ja kuin nenä päähän, kahden päivän tapahtumaan olisi sopinut erinomaisella tavalla esitellä Rykmentinpuisto tulevine asuntomessuineen ja tonttitarjontoineen.

Sen lisäksi, että kunnasta puuttuu tällä hetkellä jämäkkä johto ja yhteen hiileen puhaltamisen taito sekä tahto, kunnan organisaatio tuntuu elävän yhä enemmän itseään varten. Jossa kuntalainen ei olekaan enää tärkein asia, vaan yhä enemmän välttämätön mikä lieneekään.

Jos nykyiseen kunnan kulttuuriin kuuluu, että nyt esille nostamaani, "turhamaiseen tekemisen markkinointiin" ei löydy omia viikonlopputekijöitä, niin olisihan esittelyn voinut ostaa vaikka konsulteilta. Ja jobin olisivat tehneet varmasti mielellään kuntavaaleissa esillä olleet ryhmätkin samalla kuin olisivat kiittäneet äänestäjiä.

Markkinoilla tapasin yhden rouvan perheineen, joka oli muuttanut vuosi sitten Tuusulaan. Kysyin häneltä Paviljongin reunalla istuessani, että mitä mieltä hän on Tuusulasta. Hän katsoi minuun ystävällisesti kahden lapsensa kanssa ja vastasi: "Mitenkähän  tämän nyt nätisti sanoisi. Tuusula on mukavalla tavalla jäänyt jälkeen ja jämähtänyt paikoilleen. Se sopii meille."

Ei kommentteja: