Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 24. maaliskuuta 2017

Merikonttirakentajat

päivis: Tänään tuli taas kerrattua historiamme Merikonttikodin rakentajina, kun kylään tupsahti (sovitusti) viisi omasta Merikonttikerrostalosta haaveilevaa helsinkiläistä. Tonttia ei vielä porukalla ole, mutta haaveena on kuulemma ei enempää eikä vähempää kuin Helsingin Jätkäsaari. Onnea yritykselle.

Jälleen kaivoimme esiin Container Atlas -klassikon, kaikkien merikonttirakentajien raamatun. Ilman sitä merikonteista rakentamisen mahdollisuuksia on vähän vaikea kenellekään selittää. Merikonttiin rakennettu koti pitää nähdä, jotta asian ymmärtäisi. Hieman samalla tavalla tämän kertaiset vieraat reagoivat, vaikka olivatkin etukäteen kai pohtineet paljonkin merikonttirakentamista.

Rakentajavieraat tulivat käymään ruusukimppu mukanaan.
Ajan kanssa omasta rakentamisprojektistamme on syntynyt tarinoita, joissa on totta vähintään toinen puoli. Toki se toinenkin puoli on totta, mutta kunnon tarinoiden tapaan jutuissa alkaa olla jonkin verran erilaisia rönsyjä.

Itse en ihan varmasti saa muistin sopukoista kiinni siitä, mistä innostus merikonttirakentamiseen syttyi. Sen muistan kuitenkin, kun kävimme nykyisen Kalasataman kärjessä kahvila Ihanassa. Eristämätön ja ikkunaton (näin muistelen) kahvila oli perustettu kuusimetriseen merikonttiin. Tapetoituna ja rentoine piha-alueineen se oli niin söpö. Kahvilan omistaja kertoi, miten oli hankkinut kontin ja mielessä oli jo suunnitelma siirtää kahvila myöhemmin kesämökiksi jonnekin.

Olisi mukava tietää, mitä kahvila Ihanalle on tapahtunut sen jälkeen kun sille on tullut lähtö Kalasataman rakentamisen jaloista.

Edelleen yksi suosikeistani Container Atlaksen esittelemien Merikonttikotien joukossa on kuusimetriseen konttiin rakennettu pieni koti tai kesäasunto, jonka koko toinen pitkä sivu on avattavissa terassiksi. On oikeastaan ihme, että tuolla mallilla ei Suomessa ole rakennettu kesäasuntoja. Niihin varmasti pääsisi käsiksi melko pienellä rahalla.

Rakentamisen hinnasta puhuttiin tänäänkin. Edelleen merikonttia rakennuksen runkona käyttäen voidaan varmasti säästää rakentamiskustannuksissa. Mutta merikonteissa on rakennusmateriaalina jotain sellaista, että sen valintaa ei välttämättä raha ratkaisekaan.

Ei kommentteja: