Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 4. helmikuuta 2017

Thaihierontaa

päivis: Kun pari viikkoa sitten kävin jalkahieronnassa, hieroja totesi minulle, ettei jalkahieronta auta minun niska- ja hartiavaivoihini. Ne hän havaitsi hieroessaan ylävartaloa, joka Thaimaassa kuuluu oikeaoppiseen jalkahierontaan. Hieroja kehotti ottamaan thaihierontaa.

Aivan kotinurkillamme on pieni, tyypilliseltä vaikuttava hieromalaitos. Päätin kokeilla sen thaihierontatarjontaa. Halusin ilta-ajan ja jotenkin sen sain varattuakin, vaikka talonväen englannin kielen taito oli niin sun näin. Eilen iltakuudelta sitten pääsin lyhytkasvuisen naishierojan käsittelyyn mukavasti himmennettyyn huoneeseen, jossa taustalla soi rauhallinen musiikki.

Aika nopeasti muistin lukeneeni, että tosiaan, thaihierontaa suositellaankin nuorille, joilla on vielä notkeat lihakset ja nivelet. Jalkahieronnan lisäksi olenkin käynyt aikaisemmin öljyhieronnassa, en thaihieronnassa. No, enää en voinut perääntyä, vaikka aluksi hieronta teki jopa vähän kipeää ja tuntui, että olen jäykkä kuin rautakanki. Kestin sen kuitenkin kuin miehet ja tunnin session päätyttyä tilasin jo uuden ajan samalta hierojalta heti seuraavaksi päiväksi.

Thaihierontaa kuvataan usein tämän kaltaisin piirroksin. Hierojallekin
tapahtuma on melkoisen fyysinen urakka.  
Nyt olen siis käynyt kahdesti thaihieronnassa ja varmasti menen vielä uudestaan, vaikka nyt en uutta aikaa tilannutkaan. Toisella kerralla osasin kai olla vähän rennommin, joten kivun tuntemuksia oli vähemmän. Taivuttelut ja venyttelytkin sujuivat jo pienemmällä kitinällä.

Thaihieronta on erilaista kuin tutumpi jalkahieronta tai ylipäätään Suomessa käytettävä klassinen hieronta. Thaihieronnassa hieroja painelee akupunktiopisteitä ja venyttelee raajoja ja niveliä. Hieronnalla on myös yhteys buddhalaiseen lääketieteeseen. Kun siitä en sen enempää tiedä, pitää vain uskoa, että thaihieronta tekee hyvää. Myös yhteys joogaan on löydettävissä.

En ole ihan varma, ovatko kaksi thaihierontakertaa vielä vaikuttaneet mitenkään niska-hartiaseudun vaivoihini. Enkä ole ollenkaan varma, että oma hierojani olisi niitä edes havainnut. Orjallisesti hän ei kuitenkaan toistanut samoja otteita kuin perjantai-iltana, joten ehkä omat kipupisteeni tulivat huomioiduiksi.

Toivoa sopii, että hieronnan parantavat vaikutukset näyttäytyvät viimeistään sitten, kun olen ottanut muutaman hieronnan lisää. Kallistahan tämä lysti ei ainakaan ole. Tunnin thaihieronnan saa paikasta kuin paikasta 200 bahtilla ja vaikka antaisi vielä reilun tipinkin päälle, euroja ei kulu kympinkään vertaa.

Ei kommentteja: